torstai 6. joulukuuta 2012

Joulumyyjäisistä

"Äkkii blogipäivitystä myyjäisistä!", esitti toiveen eräs ystäväni. Tässä tulee. On tuntunut ihan kummalliselta tämä aika myyjäisten jälkeen. On niin antaumuksella illan jos toisenkin väkertänyt pajajuttuja ja nyt sitten kaikki onkin ohitse. Tai siis olen siirtäny putiikin hetkellisesti töihin josta sen varmaankin siivoilen pois tuossa ens viikolla.
Viime vkoloppuna oli siis Somerolla Ruokava-messut, jossa oltiin yhdessä ystäväni kanssa kaupittelemassa omia tuotoksiamme. Pimeä ja kylmä lauantaiaamu oli innostusta täynnä kun pakattiin kamoja autoon ja lähdettiin kohti määränpäätä. Järjesteltiin pöytä ja mielestämme kaikki oli oikein mallikkaasti.

Muutamaa tuntia myöhemmin valkeni totuus; asiakaskunta oli 60+ -vuotiaita maaseudun asukkeja kun taas meidän tuotteet oli 30-vuotiaiden kaupunkilaisten juttuja. Myynti ei siis ollut mikään ihan huikea. Saatiin pöytämaksu kuitattua ja bensat. Tarvikehankinnat mukaanlukien ei laskelmat ole kovinkaan ilahduttavat. Oli kuulemma kauniita ja halpoja ja ideatkin hyviä vaan kun ei kai just ollu tarvetta niille meidän jutuille. Ja maalla on vähän semmosta ajattelua että "kyllä tällaisen osaa itsekin tehdä". Siitä kun ei ole myyjäisissä kyse. Mäkin varmaan osaisin leipoa leivän jos oikein kovin yrittäisin. Mutta mieluummin maksan sellaiselle joka niiden tekemisestä nauttii ja homman osaa. Ajatustapoja kun on niin kovin monia.

No, vein sitten maanantaina lastin työpaikan kahvihuoneeseen ja kuinka ollakaan, 3 päivän aikana myynti siellä oli suht samoissa lukemissa kuin tuolla myyjäisissä 2 päivässä. Töissä meitä on viitisentoista ihmistä, myyjäisissä viimevuotisten arvioiden mukaan kävijöitä 6000-7000. Eilen sain vieläpä pyynnön tehdä joulusuklaita enemmän kun töihin viemäni 7 levyä hävis hetkessä. :) Ehkä innostunkin vkoloppuna. :) Oli hauska, miten paljon se sai kehuja vaikken mä totisesti ole mikään keittiöihme. Joku meinas että on varmaan jotain laadukasta suklaata kun on niin erityisen makusta. Juu, ihan tota Lidlin halvinta. :D

Kyllä mä edelleen vähän haaveilen sellaisen Sinisen Siiven Puodin perustamisesta. Sen mä kirjasin jo 2012 uuden vuoden lupauksiin. Joskin siinä oli vaihtoehtona osallistua johonkin myyjäisiin ja se on nyt hoidettu. Mut siis en tiedä olisko se aivan mahdotonta vaan perustaa esim faceen sellainen sivusto jonne aina lisäilee kuvia kun jokin tekele syntyy. Ja sitten pitää jotakin arvontoja välillä, että siihen ryhmään liittyis sitten lisää väkeä. Edelleen mielessä pidän tän ajatuksen. Tietty nyt olis jo hyvä sauma ennen joulua perustaa sivusto, jos vaikka joku innostuis joululahjaks hankkimaan jotakin. Tässä voi kiireiset ajat vielä koittaa. :)

Myyjäisistä löysin joululahjan siskolle sekä yhdelle ystävälle. Itellekin tuli mukaan pari maustepussia. Ehkä me tosiaan oltiin hieman väärää ikäluokkaa tuonne. Mä kun kiertelin myyntipöydät pariinkin otteeseen, en vaan löytänyt muuta mielenkiintoista. Kotiinlähteissään ihmisillä kuitenkin oli kassia jos toistakin kun mä taas olisin kaivannu lisää just "meidänkaltaisia" pöytiä. No, aina ei voita. Vkoloppuna ajattelin käydä Tampereen joulutorilla kattelemassa josko sieltä löytyis kivoja ideoita joulupakettiin. :)

Rauhallista ja talvista itsenäisyyspäivää!

2 kommenttia:

  1. Ei menny niinku Strömsössä, mutta kivaa oli! Huomenna jouluostoksille, taitais olla jotkut Wanhanajan joulumarkkinatkin Suurtorilla ;)

    VastaaPoista
  2. Joo mä aattelin kans käydä tsekkaa Treen joulutorin ja sitten on Verkatehtaalla joku Joulutalo-juttu missä on 30 käsintekijää nyt vkoloppuna. Ja vielä oli joku paikka, olikohan nimeltään Tallipiha, missä on kanssa jotakin samanmoisia ihanuuksia. Aijai! Hyviä kelejä sitten vaan vkolopuksi niin on kiva lähteä kaupunkiin. :)

    VastaaPoista