lauantai 8. joulukuuta 2012

Joululahjametsästys

Niin oli pitkä lista, mitä kaikkea ajattelin vkolopun aikana puuhata. Yksi päivä loppusuoralla ja onneksi voi vähän hellittääkin suunnitelmista. Nukuin 10,5h kun sain herätä ilman kelloa. Aamu valkeni puoli kymmeneltä ja olin onnekseni ollut eilen reipas ja käynyt pikaisesti lähiSiwassa noutamassa mm. maidon ja Oivariinin. Leipää ja kaffetta aamiaiseksi ja sitten suunta kaupunkiin.


Joulutori oli kohde numero yksi. Sinne kävellessä vastaan tuli myös JOULUBUSSI! Aika huisia -bussi joka kierteli paikoissa joissa on jotain joulumeininkiä. Tallipiha ja Särkänniemi näkyi ainakin olevan ruudulla. Torilla oli kaikenlaista perinteistä joulujuttua; huopatöitä, hunajaa, manteleita, hilloja, puuesineitä, rautajuttuja, piparitaidetta. Ostin yhden pienen lahjan. Ihmisiä riitti ihan hurjasti! Torilla oli myös pieni esiintymislava ja sen reunamilla kerrottiin tänään olevan lasten päivä; lapsikuorojen ym. esityksiä ja pari kertaa päivän aikana esiintymässä Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri! Sepä oli tarhantädille ku lottovoitto! Edellinen esitys oli just päättyny, joten piti odotella pari tuntia.

Joulutalon etsiminen oli seuraavana listalla. Olin netistä kattonu kadun, missä sen piti sijaita, mutta nimi Joulutalo olikin hämäävä. Luulin meneväni tuon nimiseen kauppaan, jossa sitten olis ne 30 käsintekijää myymässä kuin myyjäisissä ainakin. No, kävelin kadun päästä päähän kauppaa löytämättä. Lopulta päättelin, että tämä kyseinen putiikki on TaitoShop ja siellä oli siis myynnissä niitä käsityöläisten juttuja. Tosi monta kivaa lahjaa löytyi sieltä. :) Hyvin sujuu tämä "ei-lahjoja-kaupoista" -projekti! Sitten poikkesin Tiger-kaupassa, josta nappasin mukaani pari joulukoristetta. Ihan valehtelematta taitaa olla ENSIMMÄISET omat joulukoristeet mitä olen hankkinu. Ja olen sentään jo kohta kolmekymppinen! :D
Niin on nyt joulua että! :) Mä en oikein vielä tiedä, miltä "mun joulu" oikein näyttäis. En ole omaan kotiini ikinä joulua mitenkään laittanut. Ehkä semmosia vanhan ajan joulujulisteita ainakin. No, mä vielä odottelen sitä aikaa kun asun rintamamiestalossa ja siellä on sitten ihanaa joulua. Eilen illalla sain kyllä idean että yläkerran kattoparruun vois kieputtaa ledivalot kun katossa on pistorasiakin. Ehkä joku on suunnitellu asian just niin aikanaan!

Tigeristä mukaan lähti myös pari pakettinauhaa, kontaktiliima ja käsienhoitosetti.


Käsipaketti on menossa siihen Joulupuu-keräykseen jollekin 13-15-vuotiaalle tytölle. :) Samoin keräykseen hankin parit vesivärit ja värityskirjan.Kannustan ihmisiä osallistumaan tuohon Joulupuu-hommaan! On monia paikkoja, mistä kivoja juttuja saa hyvinkin edullisesti -esimerkiks just tuo Tiger. Ja varmasti sellasia, mistä isompi tai pienempi lapsi on onnensa kukkuloilla! :)

Noiden parin kaupan jälkeen kuljeksin takasin torille ja epäröin hetken ohjelmatelttaan menoa. Ovella oli järjestyksenvalvoja joka jotakin just valaisi että kyseessä on lastenkonsertti. Voi olla että Satu Sopanen ei oo nimenä ihan kaikille tuttu, mut mulla jo hiipi mieleen pelko että lapsettomilta aikuisilta evättäis pääsy sinne kokonaan koska teltta ei ollu mikään tilaihme. Sitten järkkärinainen oli puhelimessa ja joku tuli siihen rattaiden kanssa kysymään mistä pääsee sisään. Vastasin sille näyttäen pressulla peitetyn oviaukon ja siinä samassa virrassa menin sisään. Olihan melkein luultavissa että kuuluin samaan porukkaan kun juttelin lauseen verran tälle äidille. :D Hyvä puolen tunnin setti oli! Lauloin kaikki laulut mukana ja on aina ilo katella tuollasia lasten kanssa touhuavia musa-ammattilaisia! Värilaulu oli hitti, kuinkas muutenkaan!Ostin siitä lähteissäni vielä yhden levynkin. En muista nähneeni noita livenä ennen ja kyllä Satu Sopanen on kanssa aika sankari lastenmusiikin saralla! Olis ihan huippua olla osa jotakin lastenmusabändiä. Pukeutua rooliasuihin, laulaa ja soittaa. Yksi semmoinen esitys tehtiinkin jo mein Metropolian musatäydennyskoulutuslaisten kanssa ja tykkäsin ihan hurjasti!!


Kirpparit jäi tältä päivältä käymättä ja siivouksenkin kanssa on vähän niin ja näin. Oon mä sentään vähän järjestelly tavaroita paikoilleen vaikkei mikään valmista kyllä ole. Nuotteja laitoin kansioon huomista laulukeikkaa varten. Aamulla ehdin käydä viemässä yhteen Prismaan noi joulupaketit ja siellä suunnalla kaupunkia on kuulemma joku kirppari myös, jossa en ole vielä ikinä käynykään. Sinne suunta siis kun uusi päivä valkenee. :)

2 kommenttia:

  1. Mä innostuin sun esimerkistä ja selvittelin vähän Turun Joulupuu-asiaa. Mulla kun ei ole omasta takaa kuin kaks pikkusta, kohta 5v kummityttö ja puolivuotias pikkuveljensä, joille lähettää joulupaketit. Jotenkin tuli semmonen olo, että muksuille lahjojen ostaminen olisi hauskaa mulle itsellenikin, ja lisäksi varmaan en joutuisi mieron tielle muutaman euron uhraamisesta tähän hyvään tarkoitukseen. No asiaan siis: googlasin Joulupuu Turku ja sainkin vastaukseksi tiedon, että 2012 ei täällä järjestetä keräystä, koska seudulla on monia muita vastaavia keräyksiä samaan aikaan tänä vuonna. Neuvottiin vielä kääntymään Lahja lapselle-keräyksen puoleen ja toivotettiin hyvälle sydämelle siunausta. Googleen iskin sitten Lahja lapselle-keräyksen ja meinasin lentää tuolilta lattialle, kun vastassa oli tieto, että vähävaraisten lasten 1025 lahjatoivetta oli lahjoittajien toimesta tänä vuonna jo saatu kasaan ja taas kiiteltiin kovin. Taidan näin 2 vkoa ennen joulua olla armottoman myöhässä hyvän sydämeni kanssa!

    VastaaPoista
  2. No jopas! Tai siis ihana asia toki että lahjoittajia on löytyny runsaasti! Joulupuun sivulla on jossain kohdin lista kaupungeista, joissa paketteja kerätään -Loimaakin taisi olla yksi niistä. Saa nähdä, miten mun oman lahjatoimituksen kanssa käy. Oliskohan täällä tosin vasta tänään ollu eka keräyspäivä. Tai eilinen.

    VastaaPoista