sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Vain elämää

Joulumyyjäisiin viikko aikaa. Tänä viikonloppuna oon puuhaillu ahkeraan taas pajajuttuja. Osallistuin myös työväenopiston joulukortteja ja -koristeita jätemateriaalista -kurssille joka oli eilen ja tänään. Ihan mukavaa touhua. :) Osa koristeista oli tosin semmosia, mitä en ikipäivänä laittas mihinkään esille. Karkkipaperit ja tölkkiklipsut ei oo ihan mun juttuja. Jälkimmäisiä meidän piti tänään aamusta VIRKATA yhteen. Hittovie. Mä osaan just ja just hiirenhäntää virkata ja myin opiskeluvuosien jälkeen virkkuukoukun varmana siitä, etten semmoseen enää koske. Ja nyt mä jouduin kohtaamaan semmosen kuitenkin. Kyllä siinä oli vitsit vähissä kun ihan siitä lähtien piti kertailla hommaa et miten päin sitä koukkua kuulu pitää kädessä ja missä ne langat sitte kulkee. Huh!
No mutta, olipa jotain muutakin siellä:Tähtien teko oli mukavaa ja etenkin hauska idea oli kiinnittää ne nepparilla pahviin sekä toisiinsa! Tarviiki pitää taas kirppareilla silmät auki jos tulee vastaan.


Toisenlainen tähtihomma onnistui sekin helposti. Ohje oli simppeli, vaikka lopputulos näyttääkin alkuun semmoselta että vaatis hommaa paljonkin.Tänään tehtiin painantajuttuja. Oli aika kivat mallit, millä sai painaa mm. pakettipaperia. Mulla oli kuivumassa yks arkki viereisessä huoneessa ja kun lähdin viimisten joukossa kotiin ja pakkailin niin kappas vain, oli jollekin kelvannut se munkin. Hpmh. Olin vielä laittanu noi poropahvit siihen päälle ja alla oli yks toinen arkki, missä oli vain hyvää joulua -leima. Ope antoi mulle sitten jonkun mallikappalearkin kun tietty sitten ääneen hämmästelin sitä, miten multa oli hävinnyt se yksi. Oliko meitä siellä nyt 14 osallistujaa. No, toivottavasti on paperi sitten mieluinen ottajalle.

Innostuin myös tekemään Ihana-lehdessä olleita kangasjoulukortteja. Pahvista leikattiin ensin ympyrä, siihen kumminkin puolin vähän isommat kankaat jotka ommeltiin reunoista ja harsin sitten vielä valkosella sen jälkeen. Kurssinope oli tuonu mukanaan myös kirjainleimasimet, joilla tein kangassuikaleisiin noi tekstit. Kotona tuunasin vielä palloja vähän laittamalla tyylikkäämmästä nauhasta rusetit.
4 on nyt valmista ja 6 puolitiessä. Myyjäisiin tulossa mukaan nämäkin. On se jännä, miten sitä monta juttua saa aikaseks vasta tuommosen kurssin myötä. Ihana-lehti on sentään jo muutama viikko sitten tullu ja kyseinen malli tullu noteerattua jo heti alkuunsa -kansikuvana kun vielä oli! Mut tänään vasta tossa iltapäivästä tikkailin kauheeta vauhtia ennenku kurssi loppu. Tiedustelin myös, millä keinoilla pääsee kursseille opettajaksi. Ihan todella oon harkinnu semmosta, että jonkun muutaman vkoloppukurssin pitäminen olis mukavaa! Opettaminen on kivaa ja vieläpä kun sais valita ite aiheen, mikä kiinnostaa! Ja siitä vielä jotain maksettaiskin. Tolle askartelukurssillekaan ei mahtunu kaikki halukkaat ja sisältö oli semmonen, että helpostikos tuommosen vetäis! :)

Myyjäisiä varten oon tehny joulusuklaita; toisessa on pähkinää ja rusinaa, toisessa kuivattua omenaa ja piparia. Tämmöseltä ne näyttää valmiina;


Tiimarissa myydään muuten tämmösiä kivoja pikkusydämiä joulun väreissä ja taisi siellä jotain pinkkiä vilahtaa myös. Puisia ovat. Olikohan 40kpl pussissa ja hinta jotain 2-3e välissä.


Tänään nappasin mukaan kaupasta Kotivinkin Joululehden. En oo vielä kyllä selannut, mutta ehkä sitä viikolla ehtii, jos pajatouhut antaa myöden. Otsikoiden perusteella hyvää juttua on tänäkin vuonna!

Vielä tähän postiin yksi huippujuttu. Se on tämä:

Vahingossa huomasin ke-aamuna netin uutisten joukossa että Vain elämää -konsertin lipunmyynti alkaa to klo 9. No, ysiltä mä töihin ajellessa koitin soittaa jatkuvasti lippupalveluun. Ekat 20min oli verkko varattu. Sitten pääsin jonoon, jossa venähti vartti. Kun vihdoin pääsin juttusille, ei ollu enää neljää vierekkäistä paikkaa missään. 3+1 samalla rivillä otettiin sitten ja kävin tänään noutamassa liput. Aijai! Hieno loppuvuosi tulossa! :) Huvikseni vilkasin, että huuto.netissä pyydetään näemmä 150e paikkeilla yhdestä lipusta, huh! Innolla ootan kyllä konserttia! Kaija Koosta oon tykänny aina, Erinillä on ehkä kaunein ääni ikinä ja Jonne Aaron laulelee kaik itketyslaulut. Yläkatsomon melkeen ylimmällä rivillä ollaan, mut väliäkö tuolla. :)

Mukavaa alkuviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Joulumyyjäisiä varten kannattaa paperille tms. kirjoittaa tarkkaan, mitä aineksia noissa suklaissa on. Nykyään on niin monenlaista allergiaa/asenneallergiaa että joku voi hyvin kysästä esim. tuotteen laktoosittomuutta/kanelittomuutta tms. Siitä on helppo tarkistaa tai vaikka antaa paperi mukaan varmuuden vuoksi.

    VastaaPoista
  2. Joo, tarvii vielä tekaista semmoset. :) Ajattelin myös EHKÄ laittaa maistiaisia. Toisaalta niitä pitäis kyllä kahta päivää varten olla hurja määrä, enkä tiedä onko suklaita kuitenkaan sellasta määrää että liikenis ihan hirmusesti ilmaisjakoon. No, tarvii pohtia vielä.. :)

    VastaaPoista