maanantai 17. joulukuuta 2012

Maanantaimenot

Yhteen päivään mahtuu joskus yllättävän paljon kaikenlaista. Aamulla leivottiin pipareita ja mietittiin, miten kiva olis jos päiväkodissa sais joka päivä syödä piparitaikinaa. Piparinleivonta on valintojen maailmaa; mitä enemmän syöt taikinaa, sitä vähemmän saat valmiita pipareita. Tämä totuus kohtasi yhtä jos toistakin pikkuleipuria tänään. :)

Aamu-ulkoilulla kuorittiin maitopurkeista jäätimantteja. Vesiväreillä värjättyä vettä, käpyjä ja hilettä. Hile niissä ei kyllä juurikaan näy, mutta nättejä ovat silti. :) Jostain luin että laittamalla lunta hiukan väliin, niistä sais koottua rakennelmia esimerkiks kulmikkaan lyhdyn. Voipi olla että tulee kokeiluun joululomalla.

Lyhyen työpäivän jälkeen seikkailin johonkin autohuoltopaikkaan, jota työkamut suositteli. Oli kuulemma edullisempi kun muut ja vähän syrjäsemmässä paikassa. Löysin perille ja marssin sisään toimiston näkösestä ovesta. Tarkotus oli siis vaihdattaa autoon akku koska ilmeisesti nykyinen vetelee viimeisiään. No, ajoin auton sisään halliin ja siellä sitten poijaat hoiti homman. Sanovat että 3-4v päästä kannattaa vaihtaa uudestaan. Kyselin samalla ajovalojen suuntaamisesta kun tuntuu ettei keskiviivaa tahdo nähdä lyhyillä valoilla. Tuli hoidettua sekin sitten ilman lisäkustannuksia. Erittäin jees käynti, naisystävällistä palvelua.

Kotiinpäästyäni jatkoin matkaa samantien postille. Oli meininki viedä joulukortteja ja pieniä lahjoja postiin. No, kaupungin postissa olikin semmonen Hullut päivät -tyyppinen kansanvaellus enkä usko että olisin tunnissa saanu omaa vuoronumeroani ruudulle. Ihmisiä odotti postin sisäpuolella ja viereisessä käytävässä. Totesin että postin sijaan käyn kaupassa ostamassa jotain syömistä ja lähden matkoihini. Jäi vuoronumero ottamatta. Siwa sen sijaan kaikesta siihen kohdistuneesta kritiikistä huolimatta oli mun pelastus. Ovessa luki "postimerkkejä", kassalla oli yksi ihminen mua ennen. Ostin merkkejä riittävästi ja lätkin niitä kuoriin ja pusseihin fiiliksen mukaan; tämä vois mennä yhdellä, tähän taas ehkä kaksi. Saa nähdä, moniko lopulta postia saa.. :D Laatikon vieressä niitä merkkejä liimailin ja samantien pudottelin matkaan.


Muutama vielä jäikin, koska osa korteista vielä odottaa matkaanlähtöä.

Päiväunet nukuin pitkästä aikaa ja ai että se tekee sitten hyvää! Herätessä on ihana tunne kun huomaa nukahtaneensa. :) Ehkä mä olen tulossa vanhaksi ja tylsäksi, mutta rohkenen silti hehkuttaa nukkumisen ihanuutta! Unien jälkeen olin tarmoa täynnä ja siivoilin kämppää. Yksi kaveri poikkeaa huomenna glögille illalla ja sain hyvän syyn edistää joulusiivousta. Muutama kasa odottaa vielä selvittelyä pöydällä, muuten alkaa olla semmosta että kehtaa oven avata jolleki muullekin ku itelleen.

Pari joulukoristetta ripustelin seinälle.Kirpparilta nämäkin. 1,20e yhteensä 6kpl. Tykkään. :)

Semmosia tähän päivään. Illanratoksi tv näkyy tarjoilevan vielä Bridget Jonesia. Oujee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti