lauantai 15. joulukuuta 2012

Talkoohommia

Tänään oli partion joulumyyjäistalkoot, jossa tehtailtiin joulukukka-asetelmia, makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä piparitaloja. Meitä oli talkoissa 5 ja aika luonnostaan syntyi jako keittiö- ja kukkatyöryhmiin. Mä en ole mikään keittiöihme ja toi kukkahomma kiehtoi kovastikin! Osa sitten taas ilmottautui heti mieluummin leivontajoukkoihin.

Leivontaryhmä teki mustikkapullia, lihariisi-pasteijoita sekä ne 9 mökkiä.


Ensimmäisten pullien koko vähän yllätti -ajatus kun oli että myydään yksittäiskappaleina sellaisia sopivia "kahvipaloja". Vähän isompaan pullanhimoon oli ekat tuotokset! :D Pikkutalojen lisäksi on tänään illalla syntymässä vielä isompi piparitalo, josta tulee arpajaisvoitto. Paikallisissa joulumyyjäisissä arvonta on aina hitti! Melkeinpä jokatoisessa pöydässä on arvonta ja moni ostaa arvan useammastakin pöydästä. Myyjäiset kestävät vain kaksi tuntia, joten moni jää odottelemaan jännityksellä kello kahta kun arvonnat suoritetaan peräkkäin. :)

Kukkahommia tehtiin siskon kanssa. Olin isänpäivävkoloppuna kerännyt muutaman kassillisen jäkälää, sammalta, käpyjä ja puolukanvarpuja. Yksi meidän porukasta oli hoitanut joulukukkien hankinnan, vaikkei päässytkään osallistumaan itse talkoisiin.

Mä etsin kirppareilta koreja ja astioita kukille ja oikein tyytyväinen olen löytämiini! Noin euron kappale olivat nämä.


Aiemmin esittelin täällä sitä lehtikuvaa kakkuvuokaan tehdystä asetelmasta ja erityisesti niitä koitin sitten bongailla kirppareilta. Osa koreista ei ollu muovilla vuorattuja ja ompelin sitten roskapussia neljän korin sisäpuolelle.

Meidän pajassa syntyi sitten tällaisia:


Mun ehdoton lemppari on toi sammaleinen kakkuvuoka. Laitettiin asetelmien pohjalle multaa, sitten luonnonantimet ja koristeet. Paljonkaan ei vartavasten hankittu näitä varten vaan koitettiin suosia kierrätysaatetta ja tosiaan bongata astiat kirpparilta ja tarvittavat koristeet kotinurkista. 19 asetelmaa odottaa nyt huomista myyjäispäivää.


Aivan tosi kivaa puuhaa oli noiden tekeminen!! Mielenkiinnolla odottelen, millaisen vastaanoton saavat. :) Jos tämä osoittautuu hitiksi, niin tottahan tehdään sitten ensi vuonnakin! Ja jos ite innostun kanssa osallistumaan jonnekin myyjäisiin, niin tämä se on seuraava menestystuote. Kesä meneekin sitten kootessa noita luonnonantimia ja kakkuvuokia. ;)

Näitä vuokia metsästäessä löytyi muitakin hyviä aarteita, mutta nepä on vielä kuvaamatta toisessa paikassa joten siitä postia myöhemmin.


2 kommenttia:

  1. Olipas hauska idea nämä kakkuvuokaan tehdyt asetelmat. Täytyykin muistaa idea jos joskus sitä kokeilisi, kakkuvuokia kun saa niin edullisesti kirppiksiltä.

    VastaaPoista
  2. Jep, persoonallisia ovat tosiaan! :) Kakkuvuokaan oli jonkun lehden idean mukaan tehty myös linnunruokakranssi. Sekin oli hauska! Talia ja siemeniä muutaman sentin paksuudelta vuuan pohjalle ja narulla puuhun kiinni kun on valmista. Testiin tulee tämäkin talven aikana. :)

    VastaaPoista