keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Tontun hiipimistä

16 työtuntia joululoman alkuun. Tänään jäi ensimmäinen pikkuisista joululomille ja toi aamulla mukanaan pienen yllätyksen. Salaisuus itseleivotusta piparista oli toki paljastunut jo toissapäivänä kun päiväkodilla leivottiin. Herkuttelin sen äsken ja kyllä vaan maistui! Paketissa oli myös nätti jouluruno.


Miksiköhän mä en ole ikinä saanu aikaseks laittaa kortteihin runoja? Edes siis printtaamalla tietokoneelta. On muka työlästä. Myönnän olevani jossain asioissa aavistuksen saamaton..

Tänään löysi tiensä perille myös kettukarkkipapereista tehty vetskaripussukka. Olipa kerran eräs ystäväinen joka ääneen ihasteli jollakin olevaa kyseistä pussia. Tarkka tonttu laittoi sanat mieleen ja kappas kun löytyi joulukaupoilta juurikin sellainen! Pakkasin kuoreen ja tänään sain tekstiviestin, jossa todettiin mun olevan "eri velmu". :) Myönnän tämänkin. Vastaavasti sain ite tänään kaunokaisen kortin, joka näytti tältä:


Omasta tonttusäkistä puuttuu vielä vähäsen juttuja, mut lauantai on hyvä päivä niitä hankintoja tehdä. Perjantaina on neljään töitä, enkä ole ollenkaan vakuuttunu siitä että lähtisin heti suoraan töistä ajeleen kotinurkille. Koko kaupunki lienee liikkeellä muutenkin siihen aikaan. Pakkailen rauhassa kamat ja lähden vasta myöhemmin illalla kun pahin ruuhka on ehkä hellittäny. Pakkaaminen se alkaakin kohta tuottaa päänvaivaa. Ihan matkalaukullista EI ehkä oo perusteltua ottaa mukaan noin viittä päivää varten, mutta huono homma sekin on jos tulee aika pitkäksi. No, ainakin mulla on syksyltä lehtiä aika pino, jotka varmaan ehtis sitten lueskella lomalla. Huomenna illalla tarvii vähän jo etsiskellä tavaroita kasaan. :)

Tänään multa tullaan hakemaan kantele, jonka tienestintoivossa myin eteenpäin. Ajattelin ensin, että opettelen soittamaan semmosta. Totuus oli toinen. Enpä opetellut enkä aiokaan. Sitten lupasin kans auttaa pipon ompelussa. Muuten hyvä, mutten ole eläissäni ommellut pipoa. No, katotaan mitä syntyy. :)

Päivällä oltiin laulamassa pari joululaulua eräällä päiväkodilla, vähänku antamassa "soiva joulukortti". Tulkoon joulu oli toinen niistä lauluista ja noin puolet kuulijakunnasta kyynelehti kuunnellessaan. Joululauluissa on sitä jotain, niin se vain on. Kyllä mäkin aaton yökirkossa vähän kokoilen itteeni siinä kohdin kun täysinäinen kirkko nousee seisomaan, valot himmennetään ja väki laulaa Maa on niin kauniin vikaa säkeistöä. Huh, kylmät väreet tulee jo pelkästä ajatuksesta.

Joulunaika on kyllä mukavaa. Oon lueskellu monista blogeista joulukalentereita ja vannonpa tässä ja nyt että jos mun blogini on vielä hengissä vuoden päästä niin lähden kanssa ilomielin mukaan tuommoseen joulukalenterijuttuun! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti