tiistai 25. joulukuuta 2012

Jouluaattona

Joulupäivä on valjennut ja odottelen tunnin päästä ystäväistäni vierailulle. Keittiössä kuuluu soivan Veskun joululevy, äiti ja iskä tekevät lähtöä jonkun tuttavan juhliin.
Aatto vierähti nopeasti. Johtuuko ehkä siitä, että tänä jouluna mukana menossa oli myös siskon ja miehensä puolivuotias pikkuneiti. Neiti olikin hyvällä tuulella koko pitkän päivän ja juttuja riitti. Kahta pientä, terävää alahammasta teroitettiin vähän tädin sormeen..

Aamulla vein ensimmäiseksi pihapuuhun edellisenä päivänä tekemäni kranssin.Myöhemmin kävin vielä siirtämässä tuon ihan runkoon kiinni ja sidoin narulla siihen. Todettiin, ettei linnuista monikaan halunnut huvipuistofiilistä istahtamalla tuulessa heiluvaan rinkulaan. Paikkamuutoksen jälkeen alkoi tapahtua!


Talitinttejä on siinä pääosin vieraillu. Tänään aamulla myös tikka, joka eilen vasta kurkisteli kranssia puun takaa ja katteli tinttien ateriointia. Meillä on jo monena talvena käyny tikka syömässä. Se löytää tiensä myös lintulaudalle.


Punatulkkuja on näkynyt yksi, vaikka muistan joskus lapsuusvuosina niitä olleen paljonkin. Mä voisin katella lintuja ruokintapaikalla lähes loputtomiin. Sitten kun mulla joskus on se rintamamiestalo, voi sitä onnea kun saa viritellä linnunruokia! :)Telkusta katottiin Lumiukko ja Joulupukin Kuumalinjaa (mitä, uus pukki!!). Koristeltiin kuusi ja syötiin jouluherkkuja.Kuusenkoristeet on meillä hyvin sekalainen setti. Osa on siltä ajalta kun mä olen syntynyt, osa on hankittu vuosien varrella. Ei mikään sisustuksellinen ihme, mutta on kiva kun on säilynyt jotain vanhaakin. Ruuan suhteen on vähän sama juttu; on perinteistä ja sitten jotakin lisättyä mieltymysten mukaan. Mä en ole kinkkua syöny enää moneen vuoteen, sen sijaan lohi maistuu hyvinkin. Lohen lisäksi oma jouluruokalemppari on porkkanalaatikko, jota en muuten lapsena voinu sietää! Niin ne asiat muuttuu. :)

Ruuan jälkeen pelattiin siskon kanssa Carcassonnea, joka on ehdoton pelilemppari! Viime tai edellisjouluna pelattiin noin viis tuntia eikä kyllästyttäny vielä sittenkään!

Pukki toi tänä vuonna oikein hyviä lahjoja. Niinhän se tekee aina, mutta jotenkin erityisen kivoja kyllä oli tämänvuotiset. Tässä muutama maistiainen:Luomusaippua ja pöllötyynyliina.
Kaksi keittiöpyyhettä, joulukirja ja pieni räsymatto.


Ja vielä kosketinsoitin! Pukki kyseli viikko sitten, mitä toivoisin joululahjaksi ja mainoslehtiä selaamalla keksin tämän! Etsin netistä suht edullisen, jossa on kuuloke- ja pedaaliliitännät ja tämä se sitten oli. :) Mulla on itellä olemassa hyvät kuulokkeet, mutta tuohon nyt sitten saikin kaupanpäällisiks vielä semmoset. No, kauppaan eteenpäin kun en kerran ite tartte kaksia. Vähän tarvii kotona tehdä järjestelyjä että saan tuon mahtumaan, mutta on mulla onneks jo vähän visiota siitä, minne toi tulee. :) Semmonen jalusta mun tarvii ite käydä hankkimassa ja se pedaali -en viittiny pukille ladella ihan kohtuutonta toivelistaa. Niiden kanssa ehkä odotan kuitenkin seuraavaa tilipäivää. Jos maltan siis. Iskä tilas eilen keittiökonsertin kun siinä soitinta kokeilin. Konsertti sisälsi yhden laulun; Tulkoon joulu. Oli joulupukki sitä mieltä, ettei ollu turha hankinta. Hyvä niin. :)

Tässäpä tarinat tällä erää. Mukavaa joulupäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti