sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Lyhyt reissukooste

Uusi-Seelanti on aika kaukana. Sinne lentää reilut 20 tuntia. Suomesta yölento Hong Kongiin ja sieltä yötä vasten Aucklandiin. Nukuttua tuli jonkun verran, hyvä niin. Aikaero ei tehnyt juurikaan temppuja ajassa eteenpäin matkatessa. Koska en ole romaanituulella, listaan mieleenjuolahtavia asioita muuten vain ja lopuksi ilahdutan kuvakokoelmalla. :)

  • Lentokoneessa ei tunneta "ei punaista lihaa" -ruokavaliota. Se on sitten laakista lakto-ovo-vegetaarinen setti. Mm. sienirisottoa, tofusuikaleita, bensalta maistuvaa riisiä juustokuorrutuksella, uunijuureksia oli tarjolla. Kun muut söi mansikkajäätelöä, mä kattelin soijajogurttipurkkia. Muut maisteli rusinamuffinssia, mä sain vaalean pallon josta ei tienny oliko se pulla vai sämpylä. Maistui vehnäjauholta ja vedeltä. Hurraa. Menu-listalla oli aikalailla parempia vaihtoehtoja. Pitkillä lennoilla on kuissit siis vaihtoehtoja ja olisin aivan hyvin löytänyt sieltä mieleistä. Ensi kerralla ei näin.
  • Huumekoiraa kiinnosti pizzamauste. Tiedä sitten, mitä erikoista siinä oli. Joku arveli että jollakin pizzamausteessa olevalla aineella koitetaan joskus peittää huumeen hajua. No, eipä ollut huumeita mulla tällä erää mukana. Ja niin mä olin Tulli-ohjelmia katellu ja miettiny että hittovie jos joutuis kuulusteluihin. Ja siitä sitten..
  • Talvi vaihtui kesäksi. Aurinko paistoi koko loman ajan ja lämpöä oli 25 asteen molemmin puolin. Ekojen päivien aikana tuli hankittaviin varvassandaalit ja melkeen koko ajan saikin kulkea niillä. Kesävaatteita oli mukana oikein sopiva määrä. Ja toki tuli muutamia mekkoja hankittua sitten reissustakin. Ai niin, ostoksista en olekaan ottanu kuvia. Niistäkin vois tietty oman postauksensa tehdä.
  • Liikenne on toispuoleista ja ihmiset kulkee autolla ihan joka paikkaan. Ruokakauppaan oli vajaan puolen tunnin kävelymatka. Kuljin sinne pariin otteeseen ja vastaan tuli ehkä 1 ihminen kävellen. Autoissa on kanssa ihan hurjasti erikoisrekkarikilpiä. Ja harva siellä kulkee millään vanhoilla autoilla -niin kiiltäviä oli että!
  • Kahviloissa on paljon edullisempaa kun Suomessa. Patongit, suolaset piirakat jne oli NZ dollareissa saman summan ku euroissa. 10 dollaria on 6,5 euroa. Lounaalla käydään nimenomaan kahviloissa -hyvin harva ravintola oli auki lounasaikaan vaan ovet aukes vasta viideltä illalla. Ravintolat sitten taas oli aika samoissa hinnoissa Suomeen nähden. Vaatteet oli ehkä aavistuksen halvempia. Toki saattoi hämätä sekin, että Seelannissa on tulossa nyt syksy ja kesäkuteita myytiin jo halvemmalla pois. Ruokakaupassa ei ollu merkittävästi halvempaa.
  • Maisemat oli kuin suoraan Taru Sormusten Herrasta -leffoista! Korkeuseroja ja mutkia oli teissä oikein todella! Siskon mies Suomessa käydessään hämmästelikin suoria teitä, joita riitti ja riitti. :) Metsät oli niin tiheitä ja puskasia ettei olis millään pystyny niissä kulkemaan. Lampaita, lehmiä, peuroja ja hevosia vilisi pelloilla. Aika näppärästi tuntu lehmätkin kiipeevän jyrkkää mäenrinnettä ylös ja alas!
  • Merta oli joka puolella ja niin kaunista että voi sentään! Suurin osa mun ottamista kuvistakin on rantoja ja merta. Rannoilla oli ihania simpukoita ja mietin että jos simpukankerääjä olis ammatti, ryhtyisin siihen heti! Olo oli kuin Niiskuneidillä kun paljain jaloin kulki lämpimässä hiekassa ja kyykistyi hämmästelemään vähän väliä. :)
  • Yksi hauska kokemus oli mäenlasku hiekkadyyneillä! Video, jossa näytetään kyseistä hommaa! Alkuun vähän hirvitti, mutta lopulta oli kuitenkin aika huisia! Tuuli ihan hurjasti ja joka paikka oli täynnä hiekkaa. Mäkeä ylös kiivetessä tuuli otti lautaan kovin eikä ollut ihan helppoa pitää sitä hallinnassa. :D Ei ollu ihan yksi tai kaksi kertaa kun kaaduin mäkeä noustessa..
  • 4 ihmistä sanoi toisistaan tietämättä että kuulostan englantilaiselta. Lentokentällä taas epäiltiin että olen Hollannista. Otettu tarttee kai olla kun ei rinnastettu Mika Häkkiseen. Kyllä mä brittienkusta tykkään paljon enemmän kuin amerikkalaisesta. Ja kun pääosin kattelee telkusta Supernannya niin kai sitä aksenttia sitten tarttuu.
  • Parasta kotona Suomessa on ollut oma sänky, oma jääkaappi, omat harrastukset, työpaikka ja kevätaurinko. Aurinko nousee jo aikaisin. Tänään heräsin puoli kuudelta. Nyt kello lähenee kahdeksaa. Pakkasta on -23 ja aurinko paistaa. Kamera käteen ja pihalle! Nyt Seelannin kuvakooste ja lepposta sunnuntaita!
















8 kommenttia:

  1. Voi ihanuutta mikä paikka!!! Tuonne kun pääsisi - olet onnen tyttö :-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan hassumpi paikka. Joskin siinä määrin kaukana ettei ajan ja rahan puitteissa millään pysty joka vuosi käymään. Siskoni on asunut tuolla nyt 6 vuotta ja meni muutama viikko sitten naimisiin -siinä oli hyvä syy reissata pari viikkoa. :)

      Poista
  2. On kyllä mahtavia kuvia! Tonne kun pääsisi joskus käymään! Mulla on myös ollut Islanti haaveissa jo yli 20 vuotta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäkin vielä toistamiseen meinaan käydä kattelemassa lisää paikkoja. :) Islannissa ei oo kanssa tullu ikinä vierailtua. Mun tekis mieli mennä Portugaliin ja sitten jonnekin väli-Amerikan pikkusaarelle. :)

      Poista
    2. Mä oon käynyt Portugalissa. Se onkin viimeisin paikka ulkomailla jossa olen käynyt (kun Ruotsia, Tanskaa ja Viroa ei lasketa ;)) ja siitäkin on jo melkein 10 vuotta!

      Poista
  3. Ihan huippukauniita kuvia, tosi virkistävää katsella moisia, kun omasta ikkunasta näkyy edelleen talvi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Elättelin toiveita, että kotiin palatessa olis ihan kevät. No, on toki valosampaa ja aurinkolaseille on ollu käyttöä täälläkin. Vielä ei kuitenkaan uskalla villasukista luopua.. :)

      Poista