maanantai 18. maaliskuuta 2013

5 hyvää asiaa tänään

Alustan tarinaa sillä, että heräsin väärällä jalalla. Ei erityisempää syytä, mutta sen vaan huomaa kun päivä ei lähde hyvin käyntiin. Siksi haastankin itseni miettimään ne 5 hyvää asiaa -ihan vain siksi, että kyllä jokaisessa päivässä pitää sellaiset olla.


1. Pitkästä aikaa Juju-kirjakerho tarjoaa jotain muutakin kuin kirjomista, neulomista ja semmosta. Kirjassa luvataan 60 tee-se-itse-projektia luonnonmateriaaleista. Jes! Innolla odotan!

2. Päiväkodilla kävi esiintymässä kaksi muusikkomiestä, toisin sanoen Soiva Siili. Ovat käyneet kuulemma monena vuonna. Levyhyllyissä on monta niiden levyä ja lapset osaa lauluja ulkoa vaikka ja kuinka. Itsekin on tullut opittua aika moni tänään kuulluista. :) Ja olipahan liikkis hetki kun toinen sedistä yhden laulun jälkeen pyyhki silmäkulmiaan -oli kovasti hyvillään siitä, että niin lapset kuin aikuisetkin oli lauluissa ja leikeissä mukana. Tottahan toki! Ikinä ei ole niin aikuinen, etteikö voisi laululeikkejä leikkiä yhdessä pienten kanssa. Ja jos vartavasten meidän takia reissataan kaukaa, niin kyllä siinä jo kohteliaisuudestakin osallistuu sen sijaan että kädet puuskassa kattelee kelloa. Olis ihana tehdä tuommoisia lastenmusakeikkoja -tykkäisin ihan hurjasti! Paha vaan kun en osaa kovin taidokkaasti soittaa kitaraa, piano on vähän epäkätevä soitin tuollasissa ja niihin se mun soittotaito sitten rajottuukin. Tykkäisin laulaa, leikittää ja pukeutua rooliasuun. :)

3. Weekly plannerin Maanantai-kohta on suoritettu. Siinä luki että tee 2 vetskaripussia. No, mähän tein. Pari ruskeeta lisää. Se tyynyliinakangas on kovin kiva ja siitä on tullu jo 5 pussia. Jäljellä on sen verran että tulis 1-2 vielä siitä ja sitten toinen samanmoinen liina vielä.

4. Kävin ruokakaupassa kun enpä sitten vkoloppuna jaksanut kuitenkaan. Ostin mm. 4 sitruunarahkaa. Ne on niin makoisia, etten muuta tiedä! Voisikin iltapalaksi maiskutella sellaisen, nam!

5. Luin vkoloppuna Nallematikka -kirjaa, eli matikkajutuista 3-5-vuotiaille. Olin syksyllä koulutuksessa yhden päivän ja tänään juteltiin erään työkamun kanssa noista ja visioitiin, mitä kaikkea olis mahdollista toteuttaa. Mä olin aika hämmästynyt siitä, mikä merkitys noilla jutuilla on jo ennen eskaria. Ne, joilla on hyvät valmiudet matikkahommiin, oppii vielä vauhdikkaammin eskari-ikäisenä. Ne taas, joille laskeminen ei ole "se juttu" oppivat hekin, mutta oikein todella paljon loivemmin nousevalla käyrällä. Sitä helposti aattelee, että niitä sitten eskarissa treenataan mut olenpa koulutuksessa valaistunut, että jo tosi pienestä pitäen voi matemaattista ajattelua harjoittaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti