keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Näin teet vuorellisen vetskaripussin

Lupasin jokunen aika sitten, että voin tehdä blogiin ohjeen vuorellisen vetskaripussukan ompelemiseen. Tässä tulee.

 
1. Mittaa päällis- ja vuorikankaista vetoketjunlevyiset palat. Mittaa pituus sen mukaan, minkä kokoisen pussukan tahdot. 


2. Taita ja ompele vetskariin yhdistyvät päädyt siistiksi. Voi olla, että joudut lyhentämään vuoren mittaa sentin-parin verran ettei taitoksesta tule liian paksu.

 
 3. Ompele kangas kiinni vetoketjun toiseen reunaan. Tässä on tyylinsä kullakin. Mä tykkään ommella siten, että kangas on jo tuossa kohdin oikeinpäin. En käytä vetoketjupaininjalkaa vaan ihan tavallisella ompelen niin läheltä metalliosia kun pystyn.

 
4. Avaa vetoketju ja jatka ompelu loppuun asti.


5. Välikuva siitä, miltä näyttää toinen puoli. Alussa ommeltu taitos pilkistää vetskarin alta. On kuitenkin mukavampi kuin purkaantuva huolittelematon reuna.
 

6. Aloita toisen reunan ompelu vetskari auki. Ole tarkkana, että kankaan reuna on vetoketjuun nähden samassa kohdassa kuin jo ommeltu.


7. Loppusuoralla sulje vetskari ja jatka huristelua.


8. Käännä pussi nurinpäin ja piirrä viivotinta apuna käyttäen pussin reunat. Vetoketjun metalliosat määräävät viivojen paikat. Katso, että vetoketjun yläpuolelle jää saman verran kummassakin reunassa.

 
9. Ompele viivoja pitkin. Jätä suoran ompeleen viereen noin sentti ja leikkaa ylimääräinen pois. Siksakkaa reunat. Muista jättää vetoketju osittain auki, muuten saatat olla pulassa kääntäessä.. ;)


10. Käännä pussi oikein päin ja ihastele lopputulosta.

Tämän kyseisen pussin ja muita löydät Sinisen Siiven Puodista. Tervetuloa kurkkaamaan ja liittymään ryhmään! :)
Iloa ompeluksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti