perjantai 25. tammikuuta 2013

Oranssia!

Mukavien asioiden päivä oli tämäKIN. Viikon ainoa aamuvuoro- herätys 2h aikaisemmin kuin muina aamuina. Kuitenkin virtaa ja intoa oli vaikka kuinka. Aamupalaksi oli töissä helmivelliä. Perjantain erikoinen -aivan huippua! Tietää aina paastota kun pääsee herkuttelemaan. :) Ulkoilulla pyydettiin ottamaan kiinni. Nopeita oli kiinniotettavat mut hassuttelupalkaks saatu nauru sai hyvälle tuulelle. :)

Laulettiin talvilauluja ja opin muutaman uuden, kivan. :)

Työpäivän jälkeen menin katsastamaan auton. Käyttäydyin kuten nainen ainakin. Oli vain vanha rekisteröintitodistus mukana ja siinä ei tietty ollu vielä mun nimeä autonomistajana. Olin valmistautunu esittään henkkareita ja ties mitä mut nepä nappaskin vaan viivakoodin siitä vanhasta paperista ja sano että huudellaan kun on valmista. Tottahan sit hämmästyin vaikka ja kuinka kun sukunimellä tuli kaveri kutsumaan. :O Ihan kuin olisivat salaisessa palveluksessa olleet töissä kun sukunimen noin vaan tiesivät! :D No, läpi meni katsastus ja tästä uroteosta katsoin aiheelliseks palkita itseni Kontilla, hih!


Tuunausosastolta kankaita, vähän päälle 1e.


Aivan ihana mausteteline! 1e tämäkin! Mietin kyllä tuohon jotain askartelupurkkeja, koska keittiöön ei ikävä kyllä nyt mahdu tuommosta. No, sinne rintamamiestaloon sitten! :)


Ruskea, Finlaysonin pöytäliina. 2,5e. Hämmentävän halpa ollakseen merkkiliina. Vaik mä kyllä viis veisaan merkeistä.

Kontin jälkeen menin kierrätyskeskukseen. Kangashuoneesta ei löytyny tällä kertaa kun jotain pliisuja juttuja. Mut sitten kuulkaa, tämmönen oranssi kukkatäkki. Kääntelin ja katselin enkä löytäny hintalappua. Väriäkin vähän mietin, koska mä en oo ehkä ihan tuon värinen ihminen. Pohdin kanssa että kehtaanko kysyä hintaa, koska myyjätäti istuskeli siinä lähellä ja olis tietty loukkaantunu jos mä olisin pitäny hintaa liian kalliina. Kiertelin huonekaluja kattelemassa ja palasin ton täkin luo. Rohkaisin mieleni ja kysyin paljoko toi maksaisi. Viiskyt SENTTIÄ!! Siinä hetkessä mä päätin että oranssi on ihan riittävästi mun väri ja sitten kun mä asun siellä rintamamiestalossa niin onhan siellä oltava kaikenvärisiä kukkatäkkejä! :) Ai hitsit miten hyvä mieli tuli tästä!Sitten poikkesin vielä Jonnan kirppiksellä ja siellä kyllä oli ihmisiä vaikka ja kuinka. Taidan soitella sinne lähipäivinä ja tiedustella mikä olis pöytätilanne. Jos vielä viikoksi veis sinne sen mitä jää toisaalta.

Innostuin vielä kurkkaamaan, mitä oranssi meinaa noin niinku väriterapiassa. Onhan tää käänteentekevä juttu että ekaa kertaa ikinä hankin oranssin asian kotiini!

"Oranssi on yhtä hymyä ja iloa. Eloisana ja seurallisena se aivan houkuttelee vieraanvaraisuuteen ja leikkimielisyyteen. Sanotaan, että oranssi on tunteiden ja älyn tasapainottaja, joka tuo meissä esiin halun palvella toinen toistamme. Monissa uskonnoissa oranssia pidetään pyhänä värinä ja auringon symbolina, se on kuin elinvoiman ja innostuneisuuden perikuva. Jos rakastat oranssia, rakastat elämää! Se nostaa sinut masennuksesta, yksinäisyydestä ja väsymyksestä. Luovuus liitetään oranssiin, mutta myös maallisempi ruokahalu. Oranssin liinan vatsan päällä sanotaan parantavan ruuansulatusta ja auttavan ilma-, munuais- ja sappivaivoihin.

Nykyajan ihmiselle oranssi on erityisen tärkeä väri; onhan vieraanvaraisuus ja halu palvella toista silta ihmisten kesken. Se luo uusia ajatuksia ja avartaa mieltä. Mutta oranssinkin kanssa voi mennä liiallisuuksiin. Ylitsevuotava oranssin käyttö vaatteissa ja kotona voi johtaa levottomuuteen, pinnallisuuteen sekä tuhoavaan nautinnonhaluun. Nauti paljon oransseja ruokia kuten porkkanoita, kurpitsoita, lanttuja, aprikooseja, appelsiineja. Varsinkin talvisaikaan ne lisäävät elinvoimaa. Oranssi antaa lisää rohkeutta ja etenkin astmaatikoille se sopii oikein hyvin."

Että yhtä hymyä ja iloa vaan tyypit! :)

8 kommenttia:

 1. Ihan sairaan hieno tuo täkki - ja mihin hintaan. onnittelut. Ei nuo muutkaan löydöt, kyllä hassumpia olleet.
  Muistelen, että oranssi on myös hedelmällisyyden väri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, löytö tosiaan! Paljon riippuu hinta siitä, mistä ostaa. Samanlainen kaupungin suosituimmalla kirpparilla olis varmasti ollu ainaki 20e mutta kun menee syrjemmälle niin jo alkaa löytyä halvalla. Ja toki Kierrätyskeskus ja Kontti on kumpiki suhtees halpoja kun ei oo ihmisiä jotka omaan pussiinsa keräis rahaa. Kierke-täti näytti siltä että "vie pois vaikka ilmaseks". :D Ja mitä hedelmällisyyteen tulee, ni tässä on ny jotain pieniä mutkia matkassa vielä -kuten isäehdokas. :D

   Poista
 2. Ihan erityisen kiva löytö tuo täkki, vaikkei muissakaan vikaa ole. Ja tiekkö nyt mulle vasta tuli mieleen, että kun mummin asuntoa tyhjennettiin muutama vuos sitten, niin siellä olis ollu vissiin kuusi kukkatäkkiä 70-luvulta varastossa vieraita varten. Vaan ajatusmaailma oli "kuka tämmösiä vanhoja enää kattelee" ja kaatopaikalle lähtivät, sitä tavaraa ja ajattelemista kun oli siinä vaiheessa kohtuullisen runsaasti :P Kun olis ollu kaukaa viisas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tietäis, mitä tänpäivän juttuja jälkipolvet haikailee vaikka 30v kuluttua..! Itelläki kyllä tuntuu että muistaa aina lisää ja lisää lapsuusajan hittijuttuja, kuten nyt vaikka tutti- ja papukaijakorut. Pupu Tupuna -kirjat on kyllä ihania myös. :)

   Poista
  2. Mulla on tuo yksi Pupu Tupuna täällä omassa kämpässä, jota en vaan voinut jättää kirppikselle, kun hintaa oli yksi euro :D Äiti lupas että lisää Tupunoita plus Pekka Töpöhäntä-kirjat on tallessa kotikotona :) Ja hei, mullakin on ollu papukaijakorvikset! Oliko ne joku hitti meilläpäin?

   Poista
  3. Se sun kirja oli kyllä tosi hyvä! Mun lemppari olis Pupu Tupunan Leikkimökki. NIIIN paras! Siinä on ehkä vähän rintamamiestalohenkeä -siks varmaan oon rakastanu sitä kirjaa pikkutenavasta alkaen. :)

   Poista
 3. No nyt oon kyllä niin kade sun täkistä! Itse olen kerran löytänyt monta vuotta sitten vanhan kukkatäkin kirpulta ja se maksoi yhden euron. Sen jälkeen ei olekaan eteen tullut yhden yhtä täkkiä. :( Mä olisin huolinut tuon täkin erityisesti värinsä takia. Mulla on nyt lempivärilistalla oranssi, keltainen ja vihreä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bonuskirppiksellä oli kerran vihreä, mut jätin ostamatta kun sen hinta oli just joku parikymppiä. En sillon kyllä ollu vielä niin innostunukaan niistä, kunhan uteliaisuuttani vähän kattelin. Vois tulla käsirysyä jos joskus osuttais samaan aikaan samalle kirppikselle! :D Mut lupaan vinkata jos eteen tulee lisää oransseja. ;)

   Poista