sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Ravintolapäivä 18.5, Emil Aaltosen puisto

Niin koitti se suuri päivä kun saatiin ekaa kertaa perustaa ravintola. Ideaa viriteltiin kun maassa oli vielä lunta ja mittari oli pakkasella. Kävelin puiston ohi ja fiilistelin että tuossa se meidän paikka sitten on. :) Perjantaina uuni oli päällä lähes tauotta välillä 13-23. Naureskeltiin että mihin tässä oikein ollaan ryhdytty. Jännitettiin, paljonko jää itselle iltapalaksi. Sadetutka oli sitä mieltä että koko päivän ajan on sateen uhkaa ja aamu alkoikin pilvisissä merkeissä.

Parkkipirkko meinasi heti alkumetreillä muistaa pienellä tervehdyksellä kun jätettiin auto mittaripaikalle puiston laitamille purkamisen ajaksi. No, juoksuaskelin neuvotteluja tekemään ja selvisin 20snt tiketillä. Ystävällinen pirkko neuvoi myös mistä löytyisi 4h kiekkopaikat, huh!

Katos oli lainassa meidän partiolippukunnalta. Kaikki sujui kuin tanssi siihen saakka kun meidän piti kaksin nostaa katos ylös. Koitettiin nostaa vastakkaisista kulmista kunnes eräs ohikulkija kysyi voisiko hän olla avuksi. Näytti kuulemma hiukan hankalalta. :D Hänpä ystävällisesti piti kiinni yhdestä kulmasta kunnes saatiin kaikki kulmatolpat paikoilleen. Lämpimiä ajatuksia soimme vielä iltapäivälläkin tuntemattomalle auttajalle. :)


Korissa meillä oli kankaita, joiden päälle sai mennä istuskelemaan piknik-hengessä. :) Kori on muuten kirppislöytö viime syksyltä. Hinta oli 2 tai 3e.


Luonnonhelman leivonnaiset oli meidän ravintolan nimi ja se oli iloksemme saanut huomiota myös Voicen sivulla. Samoin meidän juttuja oli kuvattu tällaiseen Savusuolaa -blogiin. :) Aika huisia!


Suolaiset piirakat onnistuivat mainiosti ja isot palat tekivät kauppansa. :)  Makea-osastolla tarjolla oli porkkanakakkua, vegaanista suklaakakkua, kahden suklaan keksejä, korvapuusteja, sitruunamuffinseja ja maitosuklaafudgea. Hinnat meillä oli välillä 0,5-3e. Eli oikein kohtuulliset.


Kadun toisella puolella on Tammelantori joten sijaintimme oli huikean hyvä! Jo katosta pystyttäessä moni pysähtyi kyselemään mitä on tekeillä. :)


Tigerin kuviopaperista tuunattiin tuoteselostelappuja.


Kirppikseltä hankitut kermakko ja sokerikko pääsivät käyttöön ensi kertaa. Taustalla sitruunamuffinseja. :) Meillä oli semmoinen jako että Jo teki makeat leivonnaiset ja mä suolaiset. Samalla linjalla jatketaan ensi kerrallakin.


Tigeristä paperipallot koristeena. 1e/kpl.


Kylmälaukkuja ja termareita oli auto puolillaan. Kesämusaa piti soitella mutta tarvittavien pattereiden määrä ja hinta yllätti ravintoloitsijat ja musat vaihtuivat takana olevan suihkulähteen ääniin.


Jossain kohtaa päivää alkoi aurinko pilkistellä ja mietittiin että mikäs pakko meidän on kotiin lähteä vielä klo 15 (joka oltiin siis ilmoitettu meijän ravintolan sulkemisajaksi). Päätettiin että ollaan niin kauan kun viihdytään. Makeapöytä loppuunmyytiin kolmen aikoihin. Kahvia todettiin olevan vielä muutama termari. Viemäriin se olisi kuitenkin kotona joutanut, joten siirrettiin pöytä kadunvarteen ja tarjoiltiin ohikulkijoille ilmaista kahvia. Loput piirakanpalat kaupattiin kahdella eurolla kappale. Jäljelle jäi kuusi palaa tonnikalapiirasta, jotka popsittiin sitten ilta- ja aamupalaksi.


Kotona oltiin joskus viiden tienoilla. Hihkuttiin hienosti sujunutta ensimmäistä ravintolapäiväämme ja mietittiin, miten hauskaa koko homma oli! Heti samana iltana kaivettiin esiin vihkot ja kynät ja alettiin kirjata ylös suunnitelmia elokuulle. :)

Ravintolapäivä oli parasta mitä mulle on tapahtunut pitkään aikaan. :) Kiitos asiakkaille ja tietenkin ravintolakuomalleni! Me palaamme vielä! ;)

2 kommenttia:

 1. Kylläpä kuullosti hauskalta päivältä!
  Tuollaisista tapahtumista jää aina hyvä mieli. Me pidimme viime kesänä äidin ja siskojen kanssa pihakirppiksen, jossa myynnissä oli myös kahvia ja leivonnaisia. Monet lähiseudun asukkaat tulivatkin päiväkahvittelemaan kirppiksellemme, eli kaikki leivonnaiset ja kahvit menivät kaupaksi. Tavaramäärää emme saaneet vähennettyä kovinkaa paljoa, mutta siitä huolimatta päivän päätteksi kaikilla oli iloinen mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmänkin voisi olla tapahtumia, missä ihmiset saa olla omatoimisia ja aktiivisia. :) Pihakirppistä täälläkin suunnitellaan naapurintätien kanssa jollekin kesäsunnuntaille. Semmoisissa ei onneksi tarvi maksaa pöytävuokraa, joten iloinen mieli on taattu vaikkei niin suunnattomia voittoja saisikaan. :)

   Poista