lauantai 25. toukokuuta 2013

O-ou, toinen pöytäliina!


Meidän partiolippukunta järjesti tänään kotikunnassamme pihakirppiksen. Aurinko paistoi (muistiko allekirjoittanut suojata itsensä? Ei.), viiden litran lettutaikina paisteltiin kaikki, arvontapöydässä oli hyviä palkintoja ja jokatoinen arpa voitti.

Itsellekin löytyi jotakin nimittäin PYÖREÄ pöytäliina -taas. :D Eli tulevaisuudessa mulla on sitten sille pyöreälle pöydälle myös vaihtoliina.. Vaihtoehtoisesti tuosta saisi kahteen pikkuikkunaan kivat kappaverhot kun laittaa liinan puoliksi. No, katotaan mitä siihen tulevaan rintamamiestaloon sopii. :)


Myyjiä oli paikalla mukavasti, asiakkaita olisi voinut olla enemmänkin. Kyläläiset ilmeisesti heräilevät aavistuksen myöhemmin ja meidän 10-13 aika olisi voinut olla muutamalla tunnilla myöhäisempi.


Itelläni ei ollut omaa myyntipöytää, mutta olin tuonut jotakin omaa rompetta "ota ilmaiseksi" -viltille. Siitä ihan mukava määrä hupenikin, hyvä niin. Lopuksi pyysin lastenvaateapu -homman pyörittäjiä kurkkaamaan, josko heille kelpaisi jokin ilmaisista vietäväksi tarvitseville. Ilokseni vaatetta ja leluja hävisi viltiltä ja päivän hyvä työ tuli tehtyä.

Tänään vietettiin siivouspäivää ja monessa kaupungissa myyjät oli täyttäneet puistot ja kadunvarret. Itselle kolahti tänään oikein todella ilmaiseksi pois antaminen. Ehkä valitettavan vähän on olemassa semmosia tilaisuuksia ym. joissa ilmainen rompe vaihtaisi omistajaa ja siitä johtuen tosi paljon hyvää tavaraa joutaa roskikseen. Kukapa viitsisi nurkissaan säilyttää vuosikaupalla turhakkeita. Eikä kaikki ole kirppishenkisiä, sillekään ei mahda mitään.

Oltiin jo kantamassa pöytiä pois kun joku vanhempi rouva tuli paikalle pyörän kera. Kädessään oli kympin seteli ja kyseli siinä, eikö viltillä olevat kamppeet todella maksa mitään. Olisi ollut halukas maksamaan, mutta totesin että hyvä mieli on aivan riittävä palkka. Nappasi siitä mukaan muutaman kirjan, pari johtoa, pikkukorin, pinon pikkulautasia ja muutakin. Hymyillen jatkettiin omiin suuntiimme.


Kesäistä on lapsuudenkodin pihassa. Taidanpa siirtyä ulos nauttimaan auringosta. :)

4 kommenttia:

 1. ...ja hameenkin tosta sais.. Vaan on aikas ihana kangas, että ehkei raaski silputa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luulen ettei raski ainakaan hameeksi leikata - joutuis keskikohdan kivat kuviot "hukkaan" kun pitäis ottaa pois niin reilusti että helmanmitta olis mukava. Voi olla että se verhoprojekti on todennäköisin kuitenkin. :)

   Poista
 2. Kyllä onkin kiva kangas!
  Kävin myös siivouspäivän tarjontaa katsomassa läheisessä puistossa olevalla kirppiksellä. Löysin ilmaisrekistä pitkähihaisen Nanson Paulakukka-paidan. En tosin voinut viedä sitä ilmaiseksi, vaan halusin välttämättä antaa myyjälle pari euroa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottatosiaan, ilmaiseksi on paljon helpompi antaa kuin ottaa. Omatunto on ikäänkuin enemmän kohdillaan kun muutaman kolikon antaa vastineeksi. :)

   Poista