torstai 9. toukokuuta 2013

Kevätsiivoilua

Helatorstai olis muuten ollut mitä mainioin ompelupäivä, mutta ompelukoneeni on huollossa. Vetänyt kai lankaa jonnekin sellaiseen paikkaan, mihin ei omin avuin pääse. Tai tiedä sitä, en uskaltanut alkaa perusteellisesti koko konetta avata kun äiti mainitsi vievänsä omaansa huoltoon ja että voi siinä samassa kiikuttaa munkin. Kohta viikko ilman konetta ja jo alkaa tehdä tiukkaa. Jäi kesken sellainen vetskaripussi, johon tulee Leijonakuninkaan kuva. :)

Kun ompelu oli pois vaihtoehdoista, seuraavaksi kivoin tapa viettää vapaapäivää on tietenkin siivoaminen! Kyllä oli tarvettakin kyseiselle operaatiolle. Ravintolapäiväkamuni Jo saapuu luokseni ensi perjantaina ja onhan se aina kivampi siistiin kämppään kutsua. Siirsin keittiön räsymaton yläkertaan ja sehän sopii sinne ihan tosi hyvin! Miten sitä tuleekin niin harvoin mietittyä että mattojenkin paikkaa voi vaihdella.. Paljon kodikkaampaa on nyt tuossa nimenomaisessa kohdassa. :) Siinä ennen ollut vihreä-ruskea muovimatto siirtyi puolestaan keittiöön -siitä kuvia myöhemmin (raivaustyö on hieman kesken vielä..)
Näkymät yläkerran toiseen laitaan. Mopit ja ämpärit tyylikkäästi levällään. ;) Tuo pieni koppi on siis kodinhoitohuone, jossa pyykkikone ja muutama hylly purkeille ja purnukoille. Yksi ikuisuusprojekti on myös muinaismuistojen säilöminen jonnekin oikeasti kivaan laatikkoon tuon Valion jätskilootan sijaan.


Mun askartelutarvikkeet ne väkisinkin siirtyy lattiaa kohti, sillä kunnollisia säilytystiloja kaikelle ei oikein ole. Kun on viisto katto ja noita hirsiä niin ei noin vain asetellakaan mitään hyllyjä tai kaappeja. No, kuitenkin tässä ollaan matkalla siihen tulevaan askarteluhuoneeseen. Tämä on tähän asti parasta sillä rintamalla. :)


Tuo hylly kaipais ihan perusteellisen raivauksen -siihen ei ole siis kajottu tänään lainkaan. Oliskin muuten harkitsemisen arvoinen idea, jos kuskaisin nämä vanhempien luo (vuokranantajan mukaan ei siis ole väliä missä näitä säilyttää kunhan kunnossa pysyy) ja voisin hankkia tilalle jonkun enemmän omannäkösen säilytysratkaisun. Ikeassa myytiin muutama vuosi sitten kivaa, vihreää vitriinikaappia. Lieköhän niitä vielä? Ja ei, en ryhdy Ikean suosijaksi mitä tulee huonekaluihin mutta tämä yksilö oli kiva. Googlen kuvahaun avulla se löytyikin! Ikean sivuilta taas en löydä ainakaan vihreää tällä hetkellä.Ja kyllä, kirjoja olis sen verran että vähän lisätilaa tarttis järjestää. Juju-kirjakerhosta tulee osa ja ystäväpiirini muistaa mua usein myös kirjoilla. :)

 
Nappeja mulla oli kolmessa eri purkissa/pussissa ja nyt kun tyhjeni iso suolakurkkupurkki, laitoinpa ne kaikki sinne.


Illan ratoksi vielä muutaman tavarakasan selvittelyä, sitten retkikamppeiden pakkaamista sillä huomenna suunta partioretkelle töiden jälkeen. Lista pitää tehdä myös siitä, mitä kotipuolesta pitää muistaa ottaa mukaan ravintolapäivää varten. :) Sehän on jo ihan kohta!

2 kommenttia:

  1. Hurraa! \o/ Kivalta ja valoisalta näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni, kelpaa tulla sitten! :) 8 pvän päästä tähän aikaan onkin aika hulina jo päällä!

      Poista