lauantai 26. lokakuuta 2013

Kortteja vuosien takaa

Tutkin tänään lapsuudenkotini vintillä laatikkoa, johon on säilötty vanhoja kortteja. Aikomus on osaa käyttää tuunausjuttuihin ja katselin mitä on tarjolla. Kyllä on kortit ollu kauniita ennen!  Ennen tarkoittaa tässä tapauksessa jotakuinkin vuosia 1940-1960. Ihan muutamaa korttia oli useampi samanlainen -muuten jokainen ainoita kappaleita. Huomiselle jäi vielä toinen iso laatikko tutkittavaksi, pimeällä en uskalla käydä hakemassa. :)

Muutama liikuttava löytökin sieltä sattui eteen. Rintamalta lähetetty pääsiäiskortti. Leimassa lukee kenttäpostia ja sitten nimen sijaan onkin sotilasarvo ja jonkunsortin numero. Voi jestas, minkälaisia aikoja ne on ollu! Ei saata edes kuvitella. Mun isän vanhemmille veljille, "pikkupojille" oli tämä kortti lähetetty.


Sitten pari kappaletta Martta Wendelinejä.


Lisää postia rintamalta.


Sitten Jenny Nyströmin kortteja aika läjä. Aivan ihania! Uskomattomia värejä ja kuvia. Ei voi kuin ihailla! Näitä en toki käytä askarteluprojekteihin, koska ovat jo nyt (saati sitten muutamien vuosien päästä) aika arvokkaita. Samanhenkisiä kortteja oli kyllä ne 13, mitkä mukaani ekasta laatikosta valitsin. Mutta "ei-kenenkään-tekemiä", eli siis ei mitään tunnettua signeerausta. Oho, nyt huomaan että yksi kortti olikin tullut kahteen kuvaan. Tai siis erilliset kortit nuo ovat.
Jännityksellä odotan, mitä huominen aarteenetsintä paljastaa!

1 kommentti:

  1. psst. sinulle on haaste blogissani :) http://ipanailoa.blogspot.fi/2013/10/haaste.html

    VastaaPoista