sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Käsityösunnuntai


Oikein hyvä syysaamu! Auringonpaisteeseen on mukava herätä -etenkin ilman herätyskellon avustusta. Koko viikon aamuvuorot (6.10 -herätykset) vaatii veronsa ja unta riitti noin 10h edestä. Tänään oli tosiaan suunnitelmissa ompelu- ja askartelupäivä ja ihan tyytyväinen olen päivän tuotoksiin.


Tämä kukkanen on jo noin viikon vanha. Kehitetty versio aikaisemmasta. Kangas vähän vahvempaa -vanha tyynyliina tämäkin, ja helmien sijasta keskellä nappi. Tiimarissa myytiin hauskoja jättinappeja ja tuohon sopivat mainiosti! Kaikkein hienompia tulis ehkä siten että olis yksivärinen kangas ja siihen sit nappi päälle. Koitinkin puna-mustaa versiota, mistä tuli tosi kiva!


Hernepusseja tekaisin 4kpl kun halusin saada avatun hernepakkauksen tyhjäksi. Kangas ei nyt ole mikään kaunein ikinä, mut piti käyttää pois vähän sitäkin.


Myös tää oli vähän kokeiluluontonen yritelmä. Olin joskus aikeissa tehdä ison kasan pelipusseja (joihin kangasvärillä tehty Tammi- ja Mylly-pelien ruudukot), mut niin se on vaan jääny unholaan koko projekti. Tein mä niitä toki kaksi! Ja olin sitten tietty leikannu koko ison pellavakankaan sopiviksi palasiksi. Niistä nyt ikäänku kohtalonsanelemana on tehtävä pusseja ja tää oli eka kappale. Ruskeesta kankaasta olis ihan hauska kokeilla tehdä tuohon pipari. :)


Lisää kasseja. Tämä on vanha tyynyliina, johon tikattu lastenkankaasta palanen. Piti siksakata mut kokeneena ompelijana unohdin säätää yhtä nappia ja niin lähti suoraa tulemaan.. Muutenkin joko kankaassa tai tikissä oli joku vika kun tuppas rypyttämään kangasta ommeltaessa..


Ja vielä lisää. Tämä oli tyynyliina, joka oli pitkältä sivulta avonainen. Leikkasin puoliksi ja ompelin. Pitää kyllä hankkia enemmän puolia nimittäin kahden kanssa pelaaminen on vähän työlästä. Etenkin jos haluis jotakin kankaaseen sopivaa väriä käyttää. Nyt vetelin mustalla vaan vaikka joku muu olis sopinu paremmin.


Vakavat sammakot saivat perheenlisäystä. Nyt kokeilin niitä kangaslenksuja ja nehän on oikein hyvät -kiitos vain idean heittäneille! :) Mustaa virkkauslankaakin olen kaupasta hankkinut ja se on juuri sopivaa suita, silmiä ja viiksiä varten!


Nää neulatyynyt on kyllä mun juttu! Just laitoin facebookin annetaan/vastaanotetaan -palstoille viestiä että ananaspurkeille on tarvetta. Joku jo vastasikin. Lisäksi kyselin vanua esim. vanhoista tyynyistä tai pehmoleluista. Sitäkin uskon löytyvän helposti. :) Nyt siis homma vähän vaiheessa toistaiseks materiaalipulan vuoksi. Mut ihan periaatteesta en halua lähteä vanuostoksille kun tietää sitä löytyvän muutenkin -ei tässä sellaista hoppua ole että semmosta heti huomenna pitäisi saada.

Huomenna alkaa meillä töissä viikon ekovinkitys. Se on siis mun omakeksimä intoilu "vihervastaavan" pestiin liittyen. Tässä ensimmäisen viikon intoilu:


Saa nähdä, millasen vastaanoton saa tämä idea. Noh, ovessa johon intoilut aion kiinnittää, oli ennen vuoden 2011 kalenteri. En usko, että ainakaan huonompaan suuntaan oon tällä idealla menossa. :D

Ekointoilu jatkuu nyt illalla siten, että aion lastata matkalaukkuun kirppikselle menevää rompetta. 3kk on viimekertaisesta kirppismyynnistä ja jo tuntuu, että nurkat pursuaa kaikenlaista ylimääräistä. Jonossa ollaan äidin kanssa kirpparille ja toivon, että ens vkoloppuna pääsis tavaraa sinne viemään. :) Hommiin siis! Aurinkoista sunnuntai-iltaa! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti