lauantai 8. syyskuuta 2012

Kakluunitesti ja ompeluksia

Aamulla ulkomittari näytti yhdeksää, aamuyöstä heräsin kerran siihen että oli viileän tuntuista. Sisälämpötila näkyi olevan 18. Päätin, että tänään olisi kakluunin testipäivä. Aamupäivällä kävin kurkkaamassa talon puuvarastoa ja muistelemassa missä oli vuokranantajan kasat, joista on lupa käyttää puuta. Järjestelin pinoa vähän siistimmäksi ja katselin halkopinoa miettien, saisko sen alla olevaan trukkilavaan naulattua laudat "sivuseiniksi", jotta klapipino pysyis siinä paremmin. Visioita oli jopa heinäseipäistä sivupuina, mutta tiedä sitten onko se liian kunnianhimosta siihen nähden miten vähän minuutteja siellä pimeessä puukellarissa viettää.. :)

Päivällä kävin ystäväni kanssa keskustassa Anttilassa. Ystävälle verhokangasta, itelle kahdet mustat sormikkaat. Olin lupautunut ompelukätyriksi, koska verhon ompelu nyt ei ole äärettömän vaikeaa ja uskoin selviytyväni siitä. Ihan hyvä verho siitä tulikin ja pieni pala jäi kangasta yli. Tein siitä tässä tovi sitten laukun.


Ei aivan mun suosikkikangasta, elikkä omaan käyttöön ei tämä kassi tule. Lisäks mulla on kaapissa ehkä 10 kangaskassia, joten tarvetta ei myöskään ole. Jos saan riittävästi myytävää kokoon joulukuun ekaan vkoloppuun mennessä ja pääsen osallistumaan joulumyyjäisiin niin tämä ompi sinne. Eiköhän tuosta muutaman kolikon voi pyytää. Yllätyin, miten helppoa kassin tekeminen oli! Mun ei aina kärsivällisyys oikein riitä pitkäkestosiin käsitöihin mut tuon teko kesti ehkä 10min. Harkkosakset on hieno keksintö -ei tarvi reunoja sen kummemmin huolitella kun noilla siistii. :)

Sitten myöhäistä lounasta ja kakluuninlämmityshommiin. Vuokraisäntä oli hankkinu häkävarottimen ja oli juttua että semmosen vois laittaa jonneki hyllyn päälle. No, asensin siihen pattereita ja viimestä patteria ku koitin laittaa, alko varotin ulvoa.. Ei pitäis häkää olla kun kertaakaan en ole tota edes vielä poltellut. Koitin uudestaan ja sama homma. Totesin, että ollaan sitä ennenkin takkoja ja uuneja sytytelty ja hengissä ollaan. Varotin jäi sikseen. Isältä piti varmuudeksi tiedustella, mikä lienee sopiva määrä polttaa puita kun ei nyt kuitenkaan vielä pakkasta ole. Neuvoksi tuli 1 pesällinen noin joka toinen päivä.

Tulitikkujen etsintä tuotti vähän haastetta jo muutama päivä sitten kun halusin kynttilöitä sytytellä. Joku muinainen sytkäri löytyi. Muutossa ei oikein kiinnittäny huomiota siihen, mihin jotakin pikkutavaroita kuten just tulitikkuja laittaa. No, onneks löytyivät astiakaapin alaosasta. :) Mulla oli jostain syystä kertynyt askeja ihan hurja määrä -niinpä olin tyhjentäny ne lasipurkkiin jota koristelin joskus muutamia vuosia sitten ajankuluksi.Sytykeruusut jäi vielä odottelemaan kylmempiä kelejä. :)

Puut paloi hyvin ja olo oli kotoisa. Aika huippua, että mun kodissa on tuollainen ihanuus!


Aika kauan kyllä menee, ennenku pesä on ihan musta. Jos mielii pellit kiinni saada yöksi, niin ei kannata kovin myöhälle jättää tulentekoa..

Muutaman sisustusintoilun sain vielä mahtumaan tälle päivälle. Kirpparilta viikko sitten löysin pöytäliinan, josta leikkasin tänään sit vihdoin sopivan palasen. Kivaa kuviota, tykkään! :)


Sitten oon jo kauan miettiny että punaisiin tuoleihin pitäis joku kangasviritelmä saada päälle kun tuo punanen ei ole mun väri sitten yhtään. No, vanhoista tyynyliinoista (kirpparilöytöjä nekin) syntyi päällinen.Ompelullisesti tää ei todella kestä tarkempaa tiirailua. :D Laitoin kulmat parilla nuppineulalla kiinni ja ilman mitään sen kummempia mittoja ompelin sieltä ja täältä. Lopputulos on ihan kelvollinen ja täyttää tarkoituksensa -punainen jäi piiloon. Toinen tuoli vielä odottaa käsittelyä, mut se hoitunee huomenna. Huomenna aion muutenkin pitää ompelu- ja askartelupäivän. Sitä jo innolla odotan! Tämän illan puuhat alkaa vähitellen olla tässä. Mietin, ehtiskö sitä vielä lotota jos vaikka onnistaisi.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti