maanantai 10. maaliskuuta 2014

Okei talvi, vuoden päästä sitten!

Aamulla työmatkalla näkyi kaksi joutsenta. Sanoin niille moro. Töihin on viritelty kevätseuranta-taulukko. Luontoliitolla on lapsille tarkoitettu kevätseuranta-kaavake, jossa on 12 erilaista kasvia ja eläintä. Sitä mukaellen tuli tehtyä oma, hiukan suurempi versio. Lapussa on vieressä ohjeet, että voi äidin tai isän kanssa kirjotella havaintoja - kuka, mitä, milloin, missä?
Yksi kahdestatoista oli varis ja lisätekstissä todettiin, että osa variksista talvehtii Suomessa ja että muuttovariksia ei voi muuten tietääkään kuin jos näkee niiden lentävän mereltä päin. No, työpaikkani on sen verran etäällä mereltä, että varis vaihtui joutseneksi. :)
Työkaveri sanoi, että Turun seudulla oli jo bongattu leskenlehti. On tämä aikainen kevät vaan hurjaa!4 kommenttia:

 1. Oi vitsi, varmaan on lasten kiva seurata kevään edistymistä. :) Mutta kyllä niitä leskenlehtiä on jo muuallakin kuin rannikolla, Hämeenkyröstä löysin ekan tasan kaksi viikkoa sitten, mutta sekin kukka oli jo parhaat päivänsä nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, luulen että hyviä juttuja saadaan kyllä aikaseks taulukkoon. :) Mä en oo oikein vielä osannut edes pysähtyä katselemaan kevään merkkejä kun tää kaikki on jotenkin niin yllättäen koittanut. Motaria ajellessa vaan pari kertaa hämmästelly että ihanko todella 6-7 astetta lämmintä!

   Poista
 2. Kiitos vaan muistutuksesta, täytyykin minunkin ruveta väsäämään seurantataulukkoa tälle keväälle. Meillä on melkein joka vuosi töissä jonkinlainen kevääntulotaulukko. Lintuja, ötököitä, kukkia, puiden lehtiä... Ollaan me talventuloakin seurattu; ensimmäinen jäätynyt lätäkkö, ensilumi, pulkkamäkeen meno, pakkasaamu... Ihan kivaa sekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa taulukoissakin kyllä huomaa, miten nopeesti kevät sitten yhtäkkiä tulee! Melkein joka päivä tulee uusia merkintöjä ja hetken päästä huomaa tarkenevansa jo t-paidalla. Tänään kyllä sai vielä ihan toppavaatteissa olla pihalla.

   Poista