lauantai 3. toukokuuta 2014

Elämäni aakkoset


Elämäni aakkoset -haaste pompsahti jokin aika sitten Jo´s world -blogista. Nyt kun viikonlopulle suunnitellut menot peruuntuivat niin tehdäänpäs tämä ajan kuluksi.

A - Anna-Aika. Mun on pakko saada välillä olla itekseni. Jos omaa aikaa ei ole riittävästi, kiukustun. On kiva mennä ja tehdä toisinaan, mutta tasapainoksi vaaditaan niitä päiviä kun voi pukeutua miten lystää ja maata vaik sohvalla koooooko päivän.

B - Banaanista tulee hyviä smoothieita. En ees osais varmaan tehdä ilman. Banaanin lisäksi mansikkaa, viinimarjoja, maitoa ja ripaus vaniljasokeria. Nam!

C - Cd-levyjä on näin tekniikan superaikana silti hyvä olla muutama, että saa autoon musat. Mulla mukana kulkee Kaija Koo, Suvi Teräsniska, Adele ja Adam Lambert. Johan niistä saa hyvät menomeiningit.

D - Diskoilua tulee harrastettua enää harvoin. Tällä viitataan siis yöelämä-hippoihin. Kai alkaa vanhuus jo vaivata kun ei totisesti tuu ees kerran kuussa käytyä missään ulkona. Viimeks kävin maaliskuun alussa. Ensi kerta ehkä kesäkuussa. Mut mitäs näistä. Ei se määrä vaan laatu.

E - Erin oli tosi hyvä Vain elämän ykköskaudella! Kaunis ääni ja kiva tyyli. Tykkään. :)

F - Fiilis on se, minkä mukaan mennään. Järki on muita varten. Fiiliksen pohjalta valitaan esim. työpaikat, asuinpaikat, kaikki.

G - Geokätköilyä kokeilin ensi kerran tässä hiljattain. Lystiä ompi se. Tänään tuli käytyä taas muutama uusi purkki tsekkaamassa. Jaajuu, pitääkin kirjata ne kartalle! Tutustuu myös uusiin paikkoihin siinä ohessa, mihin ei tulis varmaan muuten mentyä. Esimerkkinä nyt vaikka Kangasalan lepokodin piha. :)

H - Herkuttelija musta on ikävä kyllä tulossa.. Suklaa ja karkit maistuu hiukan liian usein. Ehkä tästä kierteestä on vielä mahdollista päästä poiskin.

I - Italiaan voisin vielä matkustaa, vaikka oonko mä siellä kaksi kertaa käynyt. Kiva maa, hyvää ruokaa, ihana kieli. Pidän.

J - Järjestely. Voisin käyttää hämmästyttävän ajan edellä mainittuun. Kipata lattialle laatikoita, kaapinsisältöjä jne ja ajan kanssa miettiä mitä tarvin ja miten laitan jutut parempaan järjestykseen. :) Samaan hengenvetoon kyllä totean että järjestelmällisyys ei kuulu henkilökohtaisiin vahvuuksiini.

K - Kirppikset. Voisin väittää että viikottainen harrastukseni. Varmaan alkanut silloin kun olen muuttanut omilleni ja silloinen yksiöni sattui olemaan vastapäätä opiskelukaupunkini suurinta kirppistä. Sittemmin into on vain lisääntynyt ja suosikkipaikkoja on kertynyt listalle monia. Parhaita viikonloppuja ovat sellaiset kun saa kahdessa päivässä kiertää noin 15 kirpparia! Suurin osa vaatteista ja huonekaluista on peräisin kirppareilta.

L - Lajittelu on pop. En vois kuvitella laittavani lasipurkkia sekajätteisiin. Harmillista, että lajittelumahdollisuudet eivät ole aivan yhtä hyvät kaikkialla. Edellisessä asunnossa lajiteltiin myös energiajäte ja nyt onkin ollut tottuminen siihen että omaa lootaa niille ei ole.

M - Myyjäisiin on kiva osallistua ite myyjänä tai mennä katselemaan mitä kaikkea muut ovat keksineet. Etenkin joulun aikaan myyjäisistä löytyy ne parhaat lahjat.

N - Nukkuminen. Iän myötä tämä on muuttunut aina vain paremmaksi asiaksi! En voi käsittää, miten opiskeluaikana lähdin luennolle 5-6h unien jälkeen kun nyt vähintään 8h pitää vedellä sikeitä että on kunnon kierroksilla sitten päivän. :D Päiväunet on ihania ja samoin illalla se hetki kun saa mennä peiton alle. Aijai! :)

O - Omistusasunnosta haaveilen. Se olis rintamamiestalo. Samaan aikaan siihen asiaan liittyy ihan liian paljon suuria kysymyksiä. Mutta ajan kanssa kai sitten.

P - Partio. Harrastusvuosia takana 19. Niistä lippukunnanjohtajana luultavasti 9. Harrastus joka antaa paljon vaikka välillä kalenteria selatessa miettii, että kyllä se ajasta vähän ottaakin.

Q - Joitain se valvottaa. Mua ei.

R - Retro. Mistähän mä tämän innostuksen olen saanutkin? Vaikea sanoa. Noin kahdessa vuodessa mun kodista on tullut aikamoinen 70-luvun luola. Heikkouteni on etenkin kankaat.

S - Sinisen Siiven puoti. Se on mun kässätouhujen paikka. Tai siis mitään konkreettista puotia ei ole muualla kuin facebookissa, mutta haaveilenpa että sellainen pieni puoti olisi joskus ihan Oikeasti jossakin.

T - Täkit. Salainen paheeni. Tai emmä tiiä kuinka salainen edes. Sydän sykähtää aina kun Lumppulassa näkyy joku ihana kuosi. On noissa kyllä urakkaa kun täältä muutan muualle.. :D No, valintojen maailma. Toisaalta mä olen aika askeettinen, mitä tulee esim. astioihin.

U - Unelmiin uskominen. Mulla on pari isoa haavetta ja oon satavarma että niistä tulee totta kun "aika on kypsä".

V - Vaeltaminen Lapissa toteutuu taas ensi kesänä. Tykkään, paljon! Lappi on ihana paikka. Jos olisin rikas, hankkisin sieltä varmaan jonkun piilopirtin. :)

W - Wc-paperirullan pää kuuluu olla päällä. En ajatellu että sillä olis mitään merkitystä kunnes huomasin että laitankin sen ite aina samalla tavalla! Hah!

X - X-perience oli kultaisella ysikyt luvulla sellanen levyhankinta että anteeks vaan vanhemmille aivan turhasta rahanmenosta. Kyllä niihin aikoihin verrattuna Spotify on sitten hyvä keksintö!

Y - Yksinäisyyttä välillä mietin. Kai tämä on sitten osa ikäkriisiä kun huomaa, että oman ikäiset kaverit on jo asettunu aloilleen ja perustaa perhettä. Mä asutan vuokrakaksiota ja mietin, mihin suuntaan elämässä pitäis mennä. Mietin, millainen on sitten joskus se tunne kun on löytänyt oman paikkansa. Mietin, millaista olis jakaa päivän kuulumiset sen sijaan että laittaa 365 -päivää kansioon yhden uuden kuvan ja ehkä salaa pyyhkii silmäkulmaa.

Z - Zebraks sanotaan maailmalla suojatietä. Oon liikennevaloissa tunnollinen. Yli mennään kun vihree palaa. Lontoossa olin ihan helisemäs ku siellä mennään ihan mistä vaan ja miten vaan.

Å - Åbo. Siellä on paljon hyviä kirppareita! Onkin taas pitkä aika kun on viimeksi tullu käytyä. Ihanko siis itsenäisyyspäiväviikonloppuna vai muistanko väärin? Ou mään!

Ä - Äiti ja iskä on kasvattanu musta aika kunnollisen ihmisen. Well done.

Ö - Ötököistä pelottavimpia on hämähäkit ja koppikset. Toimintakyky lamaantuu hetkeks täysin jos sisällä tulee vastaan iso hämppis.

Kuva lainattu.

2 kommenttia: