keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Hey ya!

Elikkä monikuvainen tervehdys Lontoosta. Vietin siellä pääsiäisen ja pari päivää päälle yhden italialaisen kaverini luona. Perillä olin myöhään perjantai-illalla. Kuulumisia piti tietysti vaihtaa heti ja unille päästiin suomen aikaa noin neljältä. Huh. Kotiin saavuin tänään. Neljän päivän ohjelmaan kuului seuraavaa:
- Keskustan kauppojen kiertelyä. Primark oli kiva ja edullinen. Aika sellasta perusvaatetta. Hintataso H&M -luokkaa. Ihan käsittämätön määrä ihmisiä, noin 15 kassapistettä ja myös aika sotkuista, sillä ihmiset ei tungoksessa paljon nostele vaatteita tai henkareita jos jotain putoaa lattialle. Yhdet keittiöpyyhkeet jäi kyllä vähän kaivelemaan mieltä kun ei tullu otettua mukaan. Jos jonot olis ollu lyhyemmät niin olisin ehkä lähtenyt siihen leikkiin. Toinen kiva putiikki oli Forever 21. Edullisia, kivoja vaatteita tarttui mukaan kolme. Niistä ehkäpä oma postauksensa, sillä kuvat ei oo vielä koneella.
- Metroajelua. Voi jestas niitä kaikkia linjoja. Onneks ei tarvinnu ite suunnistaa!
- Turistinähtävyyksien katselua: Big Ben, London Eye, Kuningattaren linnake, kakskerroksisella bussilla ajelua
- Fish & Chips -kokeilu. Kyllä oli makoisaa! Vaikka siis pitääkin vielä googlesta katsoa että mitä ihmeen kaloja ne oli, mitä maistettiin.
- Retrokauppoja, joista ehdottomasti paras oli Rokit Vintage. Niitä näkyi olevan Lontoossa neljä ja käytiin kolmessa. :)
- Shoppailualueet: Camden Market, Brick Lane
- Puistohengailua. Kevät on paaaaljon pidemmällä kuin täällä. Lämpötilat oli 15 tienoilla. Yhtenä päivänä tarkeni tovin t-paidallakin. Yhtenä päivänä taas satoi ja piti kaivaa pipo ja hanskat esiin. Onneks tuli otettua mukaan.

Sitten kuvia, olkaa hyvät. :)









Mä oon sitä mieltä, että jos tarvii tollasia vartijoita olla, niin vois kyllä pukeutua vaikka tollasiin vintage-kuteisiin. Kuva otettu Rokit -kaupassa. En rohjennu sisällä kuvata, kun toi korsto oli niin pelottava.



Ei lopu karkit maailmasta ihan heti. Ihan käsittämätöntä että yhden makeismerkin ympärille on tehty tällanen 2- vai 3-kerroksinen kauppa, jossa riitti väkeä tungokseen asti. Mahdotonta, mä sanon.


Kuningattaren tulppaanit oli jo hyvässä terässä.




Tuossa pari ostosta. Turkoosi koru 3,6e ja paperia, jossa vanhoja elokuvajulistekuvia tms. 2,20e.









Tämä oli kanssa kiva paikka. Camden Townin retropuoti. Kassan vieressä oli kyltti ettei saa kuvata. Nappasin pakollisen turistikuvan siis ulkoa.


Kerrassaan hauska tapaus oli tämä. Lähdettiin kaverin kämpältä kohti bussiasemaa ja toisella puolella tietä kulki tämä Elisabeth -kaksoisolento. Lenkkarit ja harmillisesti piiloon jäänyt valkoinen muovikassi kruunas kokonaisuuden.


Kaupassa myytiin Clippereitä. 1 punta on noin 1,20e. Laskekaa siitä hinta. Suomen hinnoille sanon että hmph.




Camden marketista löytyi kukkaleggarit 7 punnalla. Noi tollaset turistirysät on siitä kyllä tylsiä että hinta varmaan keksitään päästä sillä hetkellä ku joku kysyy. 8 sanottiin eka. Olin aatellu että jos 5 niin sitte on hyvä. Jatkettiin matkaa mut palasin noi sitten kuitenkin hakemaan 7:llä. Koska eipä ole vastaavia tullu Suomessa eteen. Ja onhan nää ihanat! Toivottavasti on vielä parin pesunkin jälkeen.

Kaikkiaan oikein mukava reissu! Tällasen pääsiäisreissaamisen vois melkein ottaa tavaksi. Ei mene montaa työpäivää ja katkaisee kivasti kevätkautta, joka on muuten pidempi ku syyspuoli. Seuraava loma sitten kesällä. :)

15 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ja voit kuvitella miten ihanaa oli kuunnella 4 päivää brittiaksenttia! Ah!

      Poista
    2. Voin ulkoiluttaa turistia viimeistään kesällä ?! :)

      Poista
    3. Jea! Turistin toukokuiset vkoloput on kaikki täys, mutta tuonne kesäkuulle vielä voin ottaa vastaan menotilauksia. :) Kuohuvatki on valmiina! Hiphip! :)

      Poista
  2. Pikkasen hianommat vintageapajat ko täällä Suomessa. Sähköpostin sijaan vastaan täällä, että ens viikolla vois kehittää jotkut treffit. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, totisesti komiampaa. Toisaalta sitte taas siellä ei harjoiteta juurikaan kirppistouhuja, kuten täällä. Kaksi paikkaa löydettiin, joista toinen oli kiinni ja toinenkin tosi pieni ja pelkkiä vaatteita ja pari kuppia oli siellä. Että kyllä mieltä hiveli taas tänpäivänen Konttikäynti. Kahden täkin kans kotiin, hyvä ku kädet ulottu niiden ympäri ku piti kantaa autosta sisälle.
      Juup, ens vko on oikein passeli. Vapaudun töistä ma-ke 13:30 ja to 16. Työmatkaa hurauttelen vajaa puol tuntia. Vinkkaappa vielä siitä sun lempiväristä? ;)

      Poista
    2. Keltanen ja oranssi miällyttää silmää. Ja vihree. Ja vähän kaikki muutkin paitsi harmaa. :-)

      Poista
  3. Mun matkakohde listalla on ollut tuo Lontoo jo ties kuinka kauan. Sinne on pakko päästä joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä! Mainittakoon myös, että tätänykyä Ryanairin lipun hintaan EI kuulu ruumaan menevää matkalaukkua kuten "ennenvanhaan". Jos asiaa ei huomaa, voi mukavasti maksella esim 80e siitä että saa tavaransa kohteeseen ja vieläpä kotiin. No mutta, näitä sattuu. :)

      Poista
    2. Eikä käviks sulle noin? :O
      Tervetuloa takas, ihana Lontoo! <3
      Ja vielä ps. haaste siniselle siivelle Jo's worldissa :)

      Poista
    3. No kuule KYLLÄ! :D
      Juu kurkkasinkin sitä aakkostouhua ja tartun kyllä siihen kun aikataulu sallii. :) Jos ei parin viikon sisään kuulu ni huutele perään!

      Poista
  4. Primark mainittu! Lempparikauppani; kolusin Lontoo-käynnilläni niitä kolme, kun niin halvalla sai (edullisemmin kuin henkkamaukasta?) kaikkia ihanuuksia vaatteista kenkiin ja laukuista kosmetiikkaan :) Voi että, tän postauksen jälkeen tekee aina vaan enempi mieli Lontooseen! Harmi että ei lähde lennot täältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla että siitä sais vielä enempi irti kun ei olis liikkeellä tällasena hulluna aikana ku pääsiäinen. Nyt kun piti kulkureitit valita lähinnä sen mukaan, missä hyllyvälissä oli tilaa. Ja ihan varmasti paljon jäi kattomatta. Mut lappuhaalarit sentäs hankin. Kukkaleggareiden lisäks toinen aikuisen ihmisen vaate. :D

      Poista
  5. voi mä haluun kanssa Lontoon vilinään! Ihania kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sinne pääsee nopsaan lentäen ja muutamassa päivässä ehtii hyvin päästä lomafiilikseen. :) Vilinän jälkeen kyllä taas maistuu kotityöt. Pyykkikoneen ääni oli mukavaa vaihtelua kaikelle sille autojen tööttäämiselle ja ihmisten puheensorinalle. :)

      Poista