keskiviikko 21. elokuuta 2013

Iltarapsa

Jos ihan pikanen esittely ennen unillemenoa.

Eilisen pöytäsiivouksen yhteydessä vastapäisessä rekissä roikkui pöytäliina vitosella. Kyllä oli taas värit ja kukat kohdillaan ja pyöreän pöydän liinat -sarja sai taas uuden jäsenen (pahoitteluni kuvan epätarkkuudesta..)


Sitten ihana keittiöpyyhe eurolla Kontista. :)


Kontin tuunausosastolta löysin myös aika pitkät pätkät semmosta tosi leveetä kuminauhaa tai mitälie, mikä näyttää siis semmoselta "jumppahameen" reunalta. :) Koitin sitä vähän tikatakin kankaaseen kiinni, mut eipä menny niinku strömsössä kun enhän mä tajua mihin kohtaan ja millä tikeillä se pitäis ommella ja miten asetella kangas että siitä ihan oikeesti tulis venyvä vyötärö.. Siinä oli nauhaa kiinni kankaassa eikä venynyt senttiäkään.

Toisen saavutukseni kodinhengettärenä tein tuossa eilen kun pesin pyykkiä. Laitoin tummia vaatteita koneeseen ja mm. yhden mekon, jossa oli valkoisia kukkia. Samaan koneeseen siniset farkut, jotka ON kyllä pesty useita kertoja ja ajattelin että mitä ne mitään väriä enää päästä. Väärin. Niin oli valkoset kukat vaaleansinisiä ja teki mieli polttaa maantasalle ne kirotut farkut jotka kuitenkin päästi väriä. No, eipä muuta kun googlesta kattomaan vinkkejä värjäytyneen pyykin puhdistamiseen. Kloriittia veteen ja likoomaan sinne. Annoin olla vadissa yön ja aamulla sitten kattelin, mikä meininki on. Kloriittivarannotkin kuissit loppu just siinä samassa enkä ihan ehkä riittävästi saanu sitä veden joukkoon laitettua. Mutta onneks sinistä lähti pois jonkun verran ja lopputulos kukkien osalta muistuttaa taas etäisesti valkoista.

Että tämmöstä.

8 kommenttia:

 1. Kätevä emäntä -osastoa :) Sympatiapisteet täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen jo melkein päässyt pahimmasta yli. :D

   Poista
 2. Mein äiti on aikanaan opiskellut ompelijaksi ja neuvoi, että sitä kuminauhaa kannattaa venyttää ommellessa. Silloin kangas rypyttyy kauniisti ja tulee joustava vyötärö.. En osaa selittää ompelutekniikkaa.. Pitäis varmaan jonkun ihan näyttää sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okka, tarviipa kokeilla tässä kun seuraava "nyt mä osaan ommella" -fiilis iskee. ;)

   Poista
 3. Ihana tuo liina! En ole pariin viikkoon kirpulle päässyt - nyt tartteis jo terapiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä tuossa silmä lepää. :) Pari viikkoa kirppistaukoa on jo huolestuttavaa. Ellei sitten siellä odota jotkut oikein tosi upeet aarteet mihin pitää rahallisesti panostaa sen verran mitä muutamassa viikossa kuluis muuten.. ;)

   Poista
 4. Ah mikä liina, ihan täydelliset värit!!!

  VastaaPoista