lauantai 20. lokakuuta 2012

Helsinki, osa 1

Päätin pitää pienen syysloman, käytännössä pidennetyn vkolopun perjantaista sunnuntaihin.

Perjantai-aamuna kello herätti seitsemältä, koska oli hyvä olla ajoissa liikenteessä. Heti kahdeksan jälkeen auto kulki Tampereelta kohti Helsinkiä. Olin sopinu erään entisen kuorokamun kanssa, että nähdään Itäkeskuksessa. Vajaa pari tuntia kierreltiin siellä. Eniten olin odottanu Tigeriin pääsyä ja se ei petä koskaan! Ostokset on vielä autossa kassissa, joten niistä kuvia toiste. Tiger, Tiimari, H&M ja sitten Picniciin patongille. Lohipatongin suolakurkut vähän epäilytti, mut oikein oli hyvää. :)
Siirsin autoa parin metroaseman verran ilmaiseen metroparkkiin ja suuntasin julkisilla kohti keskustaa. Erehdyin hetken katselemaan ihmisiä, kunnes muistin missä olin ja siirryin tuijottamaan vuorotellen ulos sekä kännykkään. Olin unohtanu kaulaliinan autoon kun oli tietty parin tunnin ajomatkalla lämmin. No, puolikuntoisena kaulaliina oli kuitenkin äärimmäisen tärkeä osanen päivän vaatetusta, joten kävin sitten etsimässä uutta Kampin kaupoista. Kurkkasin Onlyn, Vero Modan ja jonkun kolmannen putiikin mut ei oikein löytynyt kivaa ja edullista. Menin Anttilaan ja sieltähän se sitten löytyi -sininen tuubihuivi joka sopi oikein hyvin päivän vaatetukseen. Jes!

Sitten etsin keskustasta Virkkukoukkusen. Eerikinkadun ja Annankadun kulmassa sijaitsee se. Meinasin jo ensin joutua hukkaan kun luulin Eerikinkadun olevan yhtä katua aikaisemmin ja olin vähällä jo heittäytyä turistiks ja kysyä neuvoa, mut sitten joku kohtalon johdatus vei mua oikeeseen suuntaan ja pääsin perille. :)
Värien määrä antaa ihmiselle (ainakin mulle) ihan hurjan määrän positiivista energiaa! Unohdin kameran reppuun autoon joten jäi kuvat ottamatta. Mut niitä voit käydä kurkkimassa tietty myös Virkkukoukkusen omassa blogissa;

http://virkkis.blogspot.fi/

Myyjän kuvan olin bongannu blogista ja oli heti kotoisa olo kauppaan astuessa. :) Kysyikin, että olitko sä se joka oli kommentoinutkin erästä postia. Minähän se. :) Mukaan tarttui kankaita jouluprojekteihin, muki ja pari korttia.


Kortit tulee löytämään paikkansa mun sinisestä keittiöstä, muki taas työpaikalle kahvihuoneeseen. Että, miten hyvä mieli voi ihmiselle tulla yhdestä mukista! Olihan se toki arvokkaampi kun marketissa myytävät, mutta persoonallisuudesta mieluusti maksaa. Etenkin kun tietää, että tuosta tulee tykkäämään iät ja ajat. :)

Keskustasta matkasin entiselle työpaikalle, jossa hetken ehdin vanhojen työkamujen kanssa vaihtaa kuulumisia. Niiden työpäivän jälkeen vielä muutaman kanssa mentiin lasilliselle. Tälle päivälle olin saanut kutsun erään nyt-ekaluokkalaisen luo kylään. Viivyin reilut 3 tuntia ja olipahan mukavaa! Kateltiin valokuvia, kahviteltiin, leikittiin koulua, kuunneltiin musiikkia, syötiin purkkaa (jota tarjottiin vaan kavereille, eli äiti ja isä eivät saaneet) jota piti maistaa yhtaikaa mansikka ja eucalyptus -makuja.. Eksoottista, myönnetään.. Kun lähdönhetki oli käsillä, sain syksyn lämpöisimmän halauksen ja toivotettiin tervetulleeksi vierailulle uudestaankin koska tahansa. Hetkiä, jolloin TAAS tunsi tekevänsä maailman kivointa ja parasta työtä.

Paluu Helsinkiin tuntui vähän ristiriitaiselta. Epämiellyttävää oli edelleen ihmisten kiire ja toisten huomioimattomuus, Virkkukoukkusta lukuunottamatta vähän tympeä asiakaspalvelu. Miettimään laittoi myös se, miten harva ihminen 5 vuoden ajalta on lopulta jäänyt sellaiseksi kenen kanssa olisi vielä enempikin tekemisissä. Harmillista, mutta totta. Mukavaa Helsinginkäynnillä sitten taas oli noi suosikkikaupat, rento-oleilu Espoossa partiokaverin luona ja yöpaikan järjestyminen sieltä, "Helsinginäidin" eli entisen pomon sekä työkamujen näkeminen ja etenkin tämä tänpäiväinen jälleennäkeminen yhden kanssa. :)

Katsotaan, ehdinkö huomenna vielä tarinoida loppuja juttuja Hginvierailusta -etenkin löydöistä, joita ei nyt tullu kuvattua. Partion syysretki on huomenna eikä vielä ole varmuutta, mihin aikaan sieltä palataan kotinurkille. Katsotaan. Rentoa lauantai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti