sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Joulun jälkeistä!

Palasin eilen joululomilta vanhempien luota omaan kotiluolaani. Viisi päivää ja vähän päälle vierähti aika nopsaan ja huomenna onkin sitten jo aika palata töihin. Aika rentoa kyllä tulee varmasti olemaan.. Mut mikäpä siinä. Ainakin pehmeä lasku takaisin arkeen.

Jouluna ei lunta näkynyt, vesisadetta kylläkin. Käytiin aattoaamuna isän kanssa kaatamassa omasta metsästä kuusi. On se aikamoinen etu että on tuota omaa metsää -senku valkkaa sieltä sopivan. Yleensä ollaan haettu kuusi jo 23.päivä pesuhuoneeseen odottelemaan mutta nyt olin kotona sen verran myöhään että hoidettiin homma vasta aattona. Aamulla tuli katsottua joulupukin kuumalinjaa ja on se hilpeää katsottavaa. Yksikin 5-vuotias siellä kyseli pukilta, onko nähnyt shamaania ja onko se tehnyt pukille jekkuja. :D Kaikenlaisiin kysymyksiin pitää kyllä siinä hommassa varautua.

Mä hoidin kuusen koristelun ja kun omasta mielestäni sain valmiiksi homman äiti tiedusteli, eikö siinä ole hiukan vähän koristeita. Voin kertoa että pallovalikoima ym. oli niin monenkirjava että en rohjennu kaikkea sitä sekamelskaa heittää oksille. Laatikkoon jäi siis.

Sisko tuli miehensä ja tyttärensä kanssa päivällä ja viipyivät iltaan asti. Lounaaksi popsittiin riisipuuroa. Meitä oli 5 syöjää, mutta niin vaan jäi manteli kattilan pohjalle! Illalla syötiin sitten laatikoita ja semmosta. Mun omat suosikit on nykyään porkkanalaatikko ja rosolli. Sitten äiti on parina jouluna tehnyt herkullista punajuurilaatikkoa ja sehän maistui myös!

Paketteja oli iso kasa ja ne jaettiin ruuan jälkeen. Mun paketeista paljastui mm. kynttilöitä, askartelutarvikkeita, ompelulankoja ja kangassakset. Oikein mieluisia juttuja -kyllä pukki tiesi!

Kyllä oli ihanan kiireetön olo koko loman ajan! Sehän se on kai tarkoituskin. Joulupäivän ompelin nipsupusseja 9kpl ja kävin yhden ystäväisen luona glögillä lahjanvaihdon merkeissä. Tapanina käytiin äidin kanssa kirpparilla ja sitten poikkesin toisella ystävällä lahjavaihtareilla. Arkipäivälle mulla oli varattu kampaaja-aika ja kyllä onkin kiva taas uudella mallilla kulkea!

Eilen päivällä saavuin tosiaan tänne omaan kotiini, kirpparin kautta tietenkin. Niistä löydöistä sitten taas lisää myöhemmin -tämä olkoon enempi joulupostia. :) Uudesta kamerasta löysin asetuksista tämmösen seepia -vaihtoehdon. Kivoja tulee!Oho, kyllä yksi kirpparikuva oli sittenkin tänne karannut! Petterin ja Lotan joulu. Elsa Beskowin kirja eurolla. Näkyi olevan kirjaston poistokirja mutta onpahan ainakin hyvänä pidetty!


Tänään käytiin kaverin kanssa hakemassa 9 geokätköä naapurikaupungissa ja kyllä oli lystiä! Nyt ehtisi vielä vähän tehdä järjestely- ja siivoushommia loman päätteeksi.

Hyviä päiviä, hyviä hetkiä. :)

2 kommenttia:

 1. Pienenä sain aina joululahjaksi kummeilta noita Beskowin kirjoja. On eräänkin kerran luettuja :)
  Rentoa arkea huomiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ollut itsellä yhtäkään, kirjastosta lainailtiin. Tonttulan lapset -kirjassa on yhdellä sivulla vuorenpeikko jota pelkäsin kuollakseni. Aikuisena oon uskaltautunut vilkaisemaan miltä se näytti eikä enää tarvinnu itkeä. :)

   Poista