sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Vuoden neljäs viikko

Miten onkin taas aika kulunut siitä kun viimeksi kirjoitin. Vaikka toisaalta, eipä parane tällaisesta stressiä itselleen ottaa. Kirjoittelen silloin kun ehdin ja siltä tuntuu.

Viikko sitten sunnuntai-ilta meni yhden puhelinnumeron metsästämiseen kun piti saada vaihdettua itselle myöhäisempi vuoro. Lauantaiko se oli kun luin Kontin Aarrerallista ma-ke. Eli se 5e/kassillinen vaatteita, kodintekstiileitä, kirjoja, asusteita. Onneksi sain numeron käsiini ja olin Kontin ovella vähän ennen yhdeksää. :) Meitä oli siellä noin viitisentoista ihmistä, suurin osa vanhempaa väkeä, muutama äiti rattaiden kanssa. Ekan päivän saalis oli seuraavanlainen:


Sitten posti toi mulle kauan kaipaamani Pupu Tupunan! Luin sen nukkumaan mennessä ja pääsin aikalailla samaan tunnelmaan kuin lapsena tätä kuunnellessa. Palasin ajassa yhtäkkiä 25 vuotta taaksepäin, muistin elävästi joitain lauseita ja kuvien pieniä yksityiskohtia.


Tämä oli musta ihana kuva kun kiinnitettiin piirroksia leikkimökkin seinille. Ja kyllä, samaistun Tupunaan siinä että vanhojen astioiden etsiminen ja löytäminen on aina kivaa. :)


Töissä tehtiin muksujen kanssa kolmena päivänä talvitutkimuksia. Katseltiin, mitä jälkiä luonnosta löytyy (yksi mainitsi mm. talvikarhun ja hirven). Sulatettiin lunta ja katsottiin suurennuslasilla mitä siitä paljastuu. Tutkittiin mitä värejä talven luonnosta löytää. Pakkasta oli jokaisena päivänä viidentoista kieppeillä mutta hyvin pärjättiin. Aurinko oli onneksi ilonamme. Ja ORAVA! Siellä se kipitti sähkölinjaa vähän meidän edellä ja äänteli vinkumalla. En ole ikinä ennen kuullut oravan ääntä, mutta niin se kuulkaa vaan äänteli!

Hyvän kuvankin antoi itsestään ottaa. Oikein hyvä on uuden kamerani tsuumi. :)


Yksi tehtävistä oli myös ottaa kuva jostakin omasta mielestä kauniista paikasta luonnossa. Pienet ystäväni kuvasivat lähinnä kääpäsieniä ja tiiliseiniä. Mun mielestä yksi kauneimmista kohdista oli tämä:


Eräänä iltana töistä tullessani maisemat olivat tällaiset. Miinus kuusitoista astetta. Aamulla auto lähti käyntiin viidennellä yrityksellä.


Yksi kuva tästä välistä puuttuukin, semmonen partiohenkinen. Lauantaina oli yksi kahden tunnin partiokokous, sunnuntaina tunnin leiri- ja Lapinvaellusinfo sekä sudenpentukisakokous. Yhteensä partiohommiin meni kahden päivän aikana suunnilleen yhden työpäivän verran. Palkaksi sain pari kuppia kahvia, muutaman keksin sekä intomieltä tuleviin projekteihin! Kirjottelin jo ylös Hetta-Pallas -reitin suunnitelmaakin. Voi mä odotan jo kesää! Vaikka on tämä talvikin kiva. :)


2 kommenttia:

 1. Pupu Tupuna <3 Meilläkin luetaan noita ja muistan itsekin paljon omasta lapsuudesta etenkin kuvia. Leikkimökki oli yksi mun suosikeista. Aivan uskomattoman kauniita talvikuvia, meillä täällä etelässä lunta on kyllä vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen jännä Tupuna oli se, jossa se meni johonkin takkaan ja tuli ihan mustana sieltä pois. En muista minkä niminen se kirja mahtoi olla.
   Oli kyllä koko viime viikko tosi kuvauksellista aikaa! Nyt on jo lumia varissu puiden oksilta pois, joten IHAN niin nättiä ei enää ole. Pakkaset kyllä on vielä tuota viidentoista luokkaa. Ensi viikolla pitäis päästä jo luisteleen ja pulkkaileen. :)

   Poista