keskiviikko 15. tammikuuta 2014

No kato haaste!

Se oli Rynttyliisa ku mulle heitti haasteen. On joskus ennenkin tullu näitä yhtätoista juttua kerrottua, mutta koska eipä ainakaan tänä vuonna vielä niin mietitääs.. :) Elikkä aion oikaista mutkia siinä että kerron 11 asiaa ja haastan ainakin yhden. :)

Haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.


6. Ei takaisin haastamista. 

1. Nyt on ihan uskomaton tavaranvähentämisen draivi päällä! Ollut siis jo hetken, mut vielä enemmän nyt alkaneena vuonna. Tänään pääsin töistä aikaisin, vein auton katsastukseen, kävin sillä aikaa kirpparilla ja olin kotona joskus ennen kahta. Olisi ollut mahdollisuuksia "vaikka mihin" ja päädyin kasaamaan turhuuksia matkalaukkuun ja ikea-kassiin. Moni kaappi ja laatikko odottaa vielä inventaariota. Ihana olo tulee kun tavara vähenee!

2. Edelliseen liittyen laitan vihkoon ylös kaikki myynnit kuukausittain ja sen summan minkä oon tienannu, laitan suoraan asuntosäästötilille. Oliskin aika huisia jos vuoden lopussa olis antanut pois 365 tavaraa. Vaikka kun tarkemmin miettii, onko se lopulta niin kovin mahdoton määrä? Aion salaa tarttua tähän haasteeseen, ainakin ihan vähän. 


3. Musta on hirveen kiva repiä kankaita ja viikata niitä. Tämä siis liittyy lähinnä siihen kun karsin omaa, hillitöntä varastoani ja puolitin isoja kankaita. Tykkään äänestä, helppoudesta ja lopputuloksesta. Ja kankaat tuntuu mukavilta. Mä en tajua millai mä en ole ennen löytäny elämääni kangashamsterina!

4. Olen löytänyt uuden suosikkiruuan. Sen nimi on pinaattilasagne. Siihen tulee pinaattilevyjä, pakastepinaattia, raejuustoa, ruokakermaa, pestoa, tomaattimurskaa ja sipulia. Yhtenä viikkona tein sitä kolme kertaa. Se on kai aika usein. Mut mitäs tuosta kun kerran maistui! :)

5. Mä mietin töissäkin usein, mitä kaikkea siellä vois muuttaa rahaksi ja niillä tienesteillä hankkia jotain uutta kivaa tilalle. Meillä esimerkiksi on kansioita varmaan 50kpl ja ikimaailmassa ei niin monelle ole tarvetta. Sitten on myös jotain antiikkisia muovitaskuja, varmaankin yli 100. Ei varmasti ikinä käytetä. Ja voi, niin paljon kaikkea muutakin. Projekteja riittää siis.

6. Mä olen löytänyt itsestäni Pupu Tupuna -innostuksen. Voi jestas kuulostan varmaan taas oikein järjen riemuvoitolta. Niitä siis luin pienenä ja tykkäsin varmaan eniten ikinä! Nyt tein Lumppulassa kaupat mun unelmien kirjasta, jonka mulle on ehkä jo postittanutkin henkilö sen blogin takana, minkä aion haastaa.

7. Mä olen aika vilukissa. Näillä pakkasilla mun yövaatteisiin kuuluu 2 pitkähihasta paitaa, kahdet pitkät housut, normisukat joiden päällä villikset. Sitten vielä peitto SEKÄ täkki. Sillä yhdistelmällä uni maittaa. :)

8. Toisaalta kyllä tykkään talvesta ihan tosi paljon! Tänäänkin tuommonen -10 astetta ja auringonpaiste oli ihan mahtavaa! Superhyvä fiilis koko päivän ihan vaan sen takia että oli kiva ilma! En mä mitään talviurheilua tai semmosta harrasta että tää talvitykkäys perustuu ehkä ihan vaan siihen että on kaunista ja raikasta. Ja huomaa muuten jo nyt, että päivä on pidentynyt! Hurraa!

9. Tykkään kirjoittamisesta. Blogi, facebook-päivitykset, työhakemukset, anomukset mihin milloinkin.

10. Mä haluisin olla semmonen järjestelmällinen että mä esimerkiks tietäisin missä mikäkin lappu on kotona. Siihen on vielä matkaa. Eilen kysyttiin, onko mulla olemassa takuukuitti vuosi sitten ostettuun auton akkuun (niin, se akku sitten tyhjeni eilen..). Ei mitään muistikuvaa. Ehkä on, ehkä ei. Missä, ei tiiä.

11. Unohdan monena päivänä juoda vettä. Ihan mahdoton ajatus joku 2 litraa päivässä, mut nyt meni taas pari päivää etten muistanut juoda laisinkaan. Töissä pari kuppia kahvia ja lasi piimää. Siinä se. Tsempata pitäis. 

No sitten tähän haasteeseen kuului vielä toinen osa, joka tulee tässä. Nyt muuten aloin miettiä, oliko mun tarkoitus ensinkään noita 11 asiaa ladella. No mutta kuulkaa siinä ne nyt on ilonanne! :D


Vastaukset kysymyksiin:
1. Mikä on lempiroskaruokasi?
Oma valinta pizza on aika jees, mut jos aattelee pikaruokaloita niin sanoisin että ykköspaikan sai juuri Mäkkärin semmonen junior kasvishamppari, mikä on 2e tarjouksessa!

2. Mikä on tärkein tavoitteesi tänä vuonna?
Elää semmosta elämää, mihin olen tyytyväinen. Kivoja ihmisiä ympärillä, asuntosäästö mielessä, kirppareita säännöllisesti, itsensä kehittämistä. Semmosia.

3. Jos olisi pakko valita näistä kolmesta, mihin lähtisit lomalle: Islanti, Nigeria, Kiina? Miksi?
Lähtisin varmaan Nigeriaan. Luulen että mulla vois olla kotoisin olo siellä. Islannissa on kylmä ja Kiinassa liikaa ihmisiä. 

4. Jos saisit rakennuttaa itsellesi talon ihan mihin maahan tahansa, mihin rakentaisit? Miksi?
Suomeen varmaan kuitenki. Mää tykkään Suomesta. Täällä on lääniä missä elää ja olla. 

5. Suosikkikodinkoneesi ja miksi?
Sanoisinko mä sitte ton tiskikoneen. Aikasemmissa asunnoissa mulla ei ole semmosta luksusta ollut ja nyt kun on, niin kyllä olis vaikee palata lähtöruutuun..

6. Jos sinun olisi pakko osallistua johonkin tosi-tv -ohjelmaan, mihin osallistuisit?
Johonkin Suomen kaunein koti -ohjelmaan kuissit!

7. Jos palataan tuohon neljännen kysymyksen taloon, niin millainen se olisi? Mistä materiaalista, minkä kokoinen, minkä värinen, kuinka monta huonetta ja mitä huoneita...?
No ensinnäkään en rakennuttaisi vaan muuttaisin jo valmiiseen rintamamiestaloon. Mansardikatto olis hauska lisä. Sininen tai vihreä olis kiva, ruskeakin käy. Sitten olis semmonen eteinen isoilla ikkunoilla, mielellään puulattioita, 2 kerrosta, askarteluhuone, pönttöuuneja, keittiössä puuhella. Eiku oho, ei tässä kysyttykään sisustuksesta sen tarkemmin... :D En mä huonelukuja osaa vielä sanoa. 

8. Millä viidellä nettisivulla käyt eniten?
Ohhoh. No varmaankin facebook, luukku, blogi, partio-ohjelma, huuto.net

9. Jos tietäisit, että sinulla olisi vain viikko elinaikaa, mitä tekisit?
Itkisin silmät päästäni ja jossain välissä kirjottaisin kirjeitä niille tärkeille jotka tänne vielä jäis. 

10. Minkä kielen haluaisit oppia? Miksi?
Italia. Se on kaunein kieli mitä tiiän. 

11. Mitä kotityötä inhoat eniten? Miksi?
Tää on paha. Toisaalta imurointia koska johto ei ylety kaikkialle ja sitten pitää siirtää koko hoito. No, kun mä tarkemmin mietin niitä muita niin kyllä tää se inhottavin on. Siivousmusiikkiakaan ei kuule kohinan takaa. Nii!

http://kaikulanrinne.blogspot.fi/ Tuonne lähtee haaste! :) Samoja kysymyksiä voi käyttää loppuosassa. :) 

4 kommenttia:

 1. Tee sitten postaus siitä pupu tupunasta, määki rakastin sitä piänenä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tarttee tehdä. :) Ja miten sattuki että koko sarjasta onnistuin itelleni ostamaan vielä parhaan ikinä! :) Vielä ei oo saapunu mutta ens vkolla varmasti! Hih!

   Poista
 2. Mä lähden ehdottomasti tuohon 365 tavaran haasteeseen kans mukaan. Ja aion laittaa ylös kaikki tuotot joita saan myydyistä tavaroista. Aika jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Kuukausi lähenee loppuaan ja nyt jo jänskättää paljonko tavaraa on lähteny nurkista kk:n aikana ja paljonko on tullu tienattua. Sanoisin kyllä että tili näyttää paremmalta kuin kuukausi sitten samaan aikaan. :) Osansa asiaan voi kyllä olla silläkin ettei ole tarvinnu ostella lahjoja tässä kuussa.

   Poista