lauantai 2. toukokuuta 2015

Sinisessä siivessä punaista. Mitä?

Nyt on maailman kirjat sekaisin jos tulkinta tehdään sen perusteella, mitä mä vappuna löysin. Kävipä sellainen hassu sattumusten sarja että yks kaverini kyseli multa yhtä kasvatusalan kirjaa lainaksi. Mulla ei sitä ollut eikä paikallisissa kirjastoissakaan, mutta työkaverin jemmasta löytyi. Kiikutin kaverille sitten kirjasta pari kaipaamaansa kopiota kun nähtiin tuolla kotiseudulla ja sepä keksi kysyä haluisinko lähteä katsomaan yhtä meidän kotikunnan kirppistä, jossa oli justiinsa avajaiset eilen. Piharakennus ja vähän muutakin ääriään myöten täynnä rompetta. Sellainen varmaan seittemänkymppinen pariskunta sitä kirppistä puuhaa eläkepäiviensä ratoksi.

Lähdettiin sitten seikkailuun ja... (pahoittelut että kuvien järjestys on nyt hiukan hassu ja tarina pomppaa toiseen.. :D)


Keskustan Fidassa poikkesin tänään kun oli vaihtarit sovittu siihen ihan viereen. Kontissakin kävin kun vein 2 jätesäkillistä lahjoitustavaraa. Vasemmanpuoleinen verho maksoi vähän vajaa 2e. Tulee muuttumaan lapasiksi. Alaoikealla kolmen euron isohko kangas.


Kotipihassa oli fasaanien kevätmeininkiä. On se vaan komeen näkönen lintu! Mutta miksi yhdellä kukolla pitää olla oikea kanahaaremi? Pääsin todistamaan kahden kukon kahakkaakin kun tsekkailivat kummalle kanat kuuluis. Eikö nekin vois vaan päästä sopuun että ota sää yks ja mää otan toisen. Mut ei.


Kotipihaan oli ilmestynyt vuokkoja. Sinivuokkojakin on alkanut sinne hiukan levitä kun joku juurakko on tuotu muutamia vuosia sitten.


No sitten niitä kotikyläkirppiksen löytöjä. Ensinnäkin takana oleva turkoosi verho. Sarviksen keltainen muki ja punainen kulho. Italialainen leipäkori. Kotona on vielä kuivumassa pyykin jäljiltä ruskea lakana jossa valkoisia koukeroita. Iso rulla "hintalapputarroja" löytyi myös sieltä. Hinta niille kaikille (eli muki, kulho, 2 kangasta, tarrat ja leipäkori) oli yhteensä 5e. :D Kävin ensin tiedustelemassa ton punasen kulhon hintaa erikseen ja mies vastas että "nolla pilkku viiskymmentä vaikka ja taitaa siinäki olla puolet liikaa". Ei ole ihan muovikippojen erityisyys kiiriny tonne maaseudulle.

Posliinikulhon otin mukaan Kontista 0,50e:lla. Kodintekstiilit ja astiat kun on siellä tällä viikolla olleet puoleen hintaan.

Että se oli sitten semmonen kirppisseikkailu. Saa nähdä jos huomenna vielä keksii lähteä johonkin. Onpahan vaan ollut mukavaa taas. :)

2 kommenttia:

 1. No kyllä vaan edukkaasti olet ihanuuksia onnistunut ostamaan.

  Mulla on jossain jemmapiilossa tuota sinun puna-valkoista kukkakangasta ruskeana, kun vaan muistaisi missä jemmassa... Olis kyllä tarpeen pitää kangasinventaario!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangasinventaario olis kyllä hyvä säännöllisesti tehdä. Kun kirppiksillä kiertää, sieltä "väkisinkin" tulee mukaan aina uusia ihania. Lomaa oikeista töistä ompelulle olis kanssa hyvä. No, kesää kohti mennään ja sitten on vapaa-aikaa kunnolla. :)

   Poista