keskiviikko 30. lokakuuta 2013

11 haastetta pukkaaSain ilokseni haasteen Ipanailoa -blogista, kiitos! :) Oon muistaakseni joskus ennenkin tämän täyttänyt, mutta kivoja nämä on joten eiköhän pohdita jälleen! ;)

Haasteen tarkoitus on etsiä blogeja, joilla on alle 200 lukijaa ja kasvattaa niiden lukijakuntaa:

1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 asiaa itsestään
2. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen, jotka haastajasi on valinnut
3. Haastetun pitää keksiä 11 uutta kysymystä haastetuilleen
4. Haastetun tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
5. Kerro, kuka sinut on haastanut ja kenet sinä haastat
6. Eikä sitten haasteta samaa blogia takaisinpäin :)

11 asiaa itsestäni:

1. Teen paljon asioita viimetingassa. Ajatuksen tasolla haluaisin tehdä asiat ajallaan ja kunnolla, vaan kun kerta toisensa jälkeen löydän itseni viimeisenä iltana ennen h-hetkeä velvollisuuksien parista.
2. Olen päättänyt opetella juoksemaan. En sentään missään juoksukoulussa mutta siis että kunto kohenis ja jaksaisin aina pidempiä matkoja. Tähän asti ennätys on 3km. :)
3. Innostun uusista jutuista hetkessä ja yks mun mielipuuhista on asioiden kehittäminen ja ideointi! Tunnen olevani omimmillani kun ympärillä on koko ajan riittävästi muutosta.
4. Olen aika laiska keittiö-ihminen mutta pari kertaa vuodessa yllätän itseni ravintolapäivän aikaan ihan hillittömästä kokkaus-draivista, joka kestää yhteensä noin vuorokauden tunnit kaikkine valmisteluineen.
5. Ärsyynnyn negatiivisuudesta. Koitan parhaani mukaan ympäröidä itseni positiivisilla hyvänmielenihmisillä. En väitä että itellä olis aina aurinkoisia päiviä mutta pyrin välttämään valittamista pienistä asioista.
6. Olen alkanut huomata itessäni hamstraajan ominaisuuksia..
7. Isoissa kokouksissa mä olen ujo pikkutyttö. Toisaalta taas ei tuota ongelmaa laulaa vaikkapa karaokessa muutaman sadan ihmisen kuunnellessa tai esiintyä rooliasussa isolle porukalle.
8. Laulan lähes aina kun autolla ajelen. Hyviä hetkiä treenata eri biiseihin stemmoja. Joskus kameroiden kohdalla pitää kyllä lopettaa laulu jos ei oo ihan varma mikä rajotus siinä kohdassa oli. :D Ihan noin niinku kuvauksellisuuden vuoks.
9. Omistan 17 paria villasukkia ja vielä tekis mieli lisää. Koska siis onhan vielä paljon värejä mitä mulla ei ole! Esimerkiks harmaat, jotka on tilattu joulumuorilta.
10. Asioiden listaaminen on kivaa!
11. Nautin kirppareiden kiertämisestä. Lainkaan tiukkaa ei tee esim 15 kirpparia päivässä!

Sitten Ipanalta saadut kysymykset:

1. Paras vuodenaika, miksi?
Jestas. Tää on paha. Musta tuntuu että mä vastaan joka kerta vielä ihan eri tavalla kun tykkään kaikista. Ehkä kuitenkin kesä. Silloin on eniten aikaa semmoselle kivapuuhailulle, kuten kokonaisille käsityö- ja askartelupäiville, perusteellisille siivousprojekteille, kavereille ym.

2. Paras paikka?
Sanon tähän Lappi. Tunturilla jonkun puron varressa, missä ötökät ei kiusaa, maisemat on kauniit ja elämässä on kaikki hyvin.

3. Mitä muuttaisit kotonasi?
Hävittäisin kaikki vuokranantajan omistamat huonekalut, jotka 99% ovat Ikeaa.. Niiden tilalle hankkisin jonkun isomman kaapin/laatikoston kankaille. Keittiöön tilaisin metrin verran enemmän laskutilaa. Niin ja siis tietenkin asuisin OMISTUSasunnossa enkä vuokralla. :/

4. Jos voisit tehdä ihan mitä tahansa työksesi, mitä se olisi?
Mä olisin lastentarhanopettaja. Jaa miksi? Koska siinä saa toteuttaa itseään kaikilla kivoilla tavoilla; musiikki, taide, liikunta, matikka, kirjainjutut, retket, kierrätys, hyvät tavat ym. Lapsilla on hauskoja juttuja ja on iso etuoikeus saada olla osa niiden elämän alkutaivalta. Itsekin saa luvan kanssa pitää sylissä, hassutella ja semmosesta vielä maksetaan (joskaan ei mitään ruhtinaallisia summia as we know..).
Ja niin, määhän oon unelma-ammatissani! :)

5. Missä asiassa olet hyvä, vahvat puolesi?
Oon aikalailla hyvä työssäni, laulamisessa (stemmojen keksimisessä), optimismissa, innostumisessa ja sen tartuttamisessa, kuuntelemisessa, kyseenalaistamisessa, ekojutuissa mitä tulee kierrätettynä vaatteiden ja tavaroiden hankintaan.. Kirjoittamisessakin kuulemma pärjään hyvin. :)

6. Minkä taidon haluaisit oppia?
Haluisin osata ommella itelleni vaatteita. Mutta samaan aikaan päästä siinä helpolla ettei yhteen vaatteeseen kuluisi koko päivää..

7. Oletko suunnittelija vai elätkö hetkessä?
Ehdottomasti hetkessä. On mulla ihan pari jotain semmosta ison linjan suunnitelmaa, mutta kyllä tää muuten on hyvin spontaania eloa ja oloa. :)

8. Kenet julkisuuden / historian / kuvitteellisen henkilön haluaisit tavata?
Vaikka selvänäkijä Lisa Williamsin. :)

9. Ihanin asia, joka sinua on kohdannut?
Mä oon kyllä kovasti ilonen monistakin asioista. Tähän mennessä parasta ehkä on ollu tän unelmakämpän saaminen monen hakijan joukosta. Ja tietenkin se, miten helposti nykyisen kivan työpaikkani sain. :)

10. Mikä asia saa sinut kyyneliin?
No siihen ei kuulkaa paljon vaadita. Ihan vaikka se, että näen jonkun muun itkevän. Hyvästelyt on pahoja. Niitä pitää itkeä jo ennakkoon kotona muutamia iltoja. Myös ajatus siitä, että omat vanhemmat ei olekaan täällä ikuisesti on aika tiukka paikka. Lemmikkien kuolema ei ole helppoa sekään. Hurja remontti -ohjelman loppumetrit saa hanat auki vaikkei olis kattonu muuten ku viimesen 15min. Häissä tahtomis-kohta saa liikuttumaan.

11. Jos löytäisit taikalampun mitkä olisivat ne kuuluisat kolme toivomustasi?
No ekaks mä bongaisin elämäni prinssin. Sitten mä sen kanssa muuttaisin siniseen tai vihreeseen rintamamiestaloon jonka pihassa on kesäkeittiö. Ja kolmantena mä perustaisin pienen Sinisen Siiven Puodin, missä puuhailisin käsitöiden ja askartelujen parissa. :)

Kysymyksiä haastetuille:

1. Mikä on joulussa parasta?
2. Jos sinulla olisi huomenna vapaapäivä, miten käyttäisit sen?
3. Mikä on viimeksi lukemasi kirja?
4. Teetkö usein heräteostoksia? Mitä viimeksi?
5. Millainen on pukeutumistyylisi?
6. Lempipaikka kodissasi?
7. Suosikki ja inhokki kotityö?
8. Mitä harrastit lapsena?
9. Millaisessa paikassa asut?
10. Mitä näet lähimmästä ikkunasta?
11. Mitä odotat eniten seuraavalta vuodelta?

Mukaan haastan seuraavia, osa varmaan tehnytkin tän jo joten ei ressiä:

Nuapurissa
Pilviraitti
Rynttyliisan kotkotukset
Puolillaan
Melutalossa
Jo´s world
Kaikulanrinne
Hattaralandia
Vaapukka

Muutkin saa tarttua puuhaan, kellä tää vielä ei oo käynyt tai jolla harrastuneisuus riittää täyttää uusiksi. :)

7 kommenttia:

 1. Kiitos kunniasta! Mää oon tosiaan just vähän aikaa sitten tän tehny, mut voisin vastailla vaikka noihin sun kysymyksiis. Kattotaan saanko aikaseks. :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta. Olen tähän samaan vastannut jo sen verran useasti, että taidan jättää tällä kertaa väliin, jos ei haittaa. Kiitos muistamisesta kuitenkin. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta. En taida näin kipeänä alkaa väsäämään koko systeemiä, mutta noihin sun kysymyksiin voin vastata, niin kuin Maijakin. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Vastasin, sillai soveltuvilta osin :D

  VastaaPoista
 5. Eskurista iltaa! Villasukat on hieno asia sitten siellä rintamamiestalossa. Mun eka omistusasunto sillon 2-kymppisenä oli rrintamamiestalo ja rakennettu vuonna 1955. Lattiat lautaa ja korkkimattoa. Ikkunoista kävi niin hirveä vinkka, että pöytäliinaakin tuijotin kerran nitojan kanssa... no kyllä se vetoisuus hiukka ikkunarempalla rauhoittui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, noi onkin semmosia puolia mitä ei tuu ajatelleeksi yhtään. Saati sitä että siellähän pitää pestä ikkunoita -MONIA, ajaa nurmikkoa ja kukas oman pihan lumet kolaa ellei itte! No, parempi vielä keskittyä vaikka kasvattamaan täkkien pinoa.. ;)

   Poista