sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Mekkomania!

Vaapukan Outi se poikkes eilen kylässä ja viriteltiin yhtä tilaustunikaprojektia. Outilla oli mukanaan yksi hyvä tunika, josta piirtelin kaavat talteen. Tilaustunika ei ole mikään näistä kolmesta kuvissa olevista, vaan yksi punainen. :) Sen jälkeen vaihdoin ruskeat langat koneeseen ja sillä värillä on sitten menty tämä päivä. Aamulla ennen kymmentä olin jo ehtinyt ommella kestorättejä kolmisenkymmentä ja sitten ryhdyin mekkotalkoisiin. Tuon alavaran kanssa meinasi ensin vallan mennä hermot kun ei vaan tajunnut, missä järjestyksessä ommellaan mitäkin ja miten tuo sitten kääntyy muka vielä. Alavara kattaa siis tässä sekä pään- että kädentiet. Vaikeuksien kautta voittoon. Nyt on sellainen taktiikka hioutunut, että kehtaa laittaa eteenpäin näitä. :) En tiedä jos ihan pilkun päälle oikein vieläkään, mutta riittävän siisti omaan makuuni.Perhoskangas on Oranssi Omenan bloggaajalta. :) Pussilakanasta tehty nyt 2 L-kokoista tunikaa ja vielä riittää!


10 kommenttia:

 1. Oijoi! Odottelen innolla omaa tunikaani! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä odottelen innolla seuraavaa ompelupäivää kun ehtii päivänvalossa jotakin tehdä! :)

   Poista
 2. Hauskoja mekkoja :) kiva tuo kummari helmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että saa omasta kaapista laittaa kaupasta ostettuja kiertoon kun mieluisista kankaista tekee itelle uuden kokoelman. :) Pussihelmat on jees!

   Poista
 3. Voi että, mä niiiin kadehdin tuota taitoasi edelleen. Varsinkin ylimmäinen on ihan superkaunis, päällä varmasti vielä hienompi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi ylin oli Fidasta ostettu pussilakana. Varmaan kallein minkä livekirpulta oon ikinä ostanu -peräti 9e. Yleensä mun kipuraja menee noin neljässä. S-kaava mulla vielä puuttuu. Tein alkuun L-kokoja, sitten tänään pienensin siitä M:n ja ehkä huomenna saa aikaseks pienentää edelleen. Kyllä on niin monta juttua vielä ompelun saralla mitkä menee totaalisen pieleen enkä vaan ymmärrä, mutta kurssit auttaa kyllä paljon! Ja nettipalstat mistä kysellä apuja osaajilta. :)

   Poista
 4. Oi tuo ylin on niin tajuttoman nätti!!

  Mulla on kesäuniformuna lähes aina päällä farkkuhame. Nyt olen kangasvarastoja silmäillyt sillä silmällä, että jos ompelisi kesäksi retroisia hameita simppelillä kaavalla. Yllättäisi kaikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukku retrohamosille! Tai tuunaat farkkuhameen mahdolliset takataskut retrokukilla. :)

   Poista
 5. Vau mitä mekkoja <3 Ihmeitä olet tehnyt tuolle vanhalle pussilakanalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan! Kyllä siinä heti näki potentiaalin. Olipa onnea että satuttiin samoille rehveille! ;)

   Poista