tiistai 25. kesäkuuta 2013

Yllästerkut, osa kaksi

Patikointi pohjoisen luonnossa on ihanaa! Ei haitannut yhtään, että kävelin itsekseni 8km, pysähtelin välillä kuvaamaan, täyttämään puroista pulloon juomavettä ja ihan vain fiilistelemään. Kiersin Kesänkijärven ympäri. Reitti olisi ollut ehkä aavistuksen lyhyempi jos muutama kohta olisi ollut vähemmän soinen ja itselläni tennareiden sijaan esimerkiksi vaelluskengät. Kiertoteitä piti siis keksiä muutamassakin kohdassa. Lämpötila oli 23 paikkeilla, onneksi varjoisat metsäpätkät antoi vähän suojaa päivän kuumimpana hetkenä.


Lapin luonnon puhtaus ihastuttaa ja hämmästyttää. Aivan mahtavaa, että voi pullon täyttää purovedellä eikä tarvi pelätä että voi pahoin seuraavat pari päivää. En ehkä haikaile sitä että etelässä sais juomavesiä metsäpoluilta, mutta olisi mahtavaa jos luontoa kunnioitettais siellä samassa määrin mitä täällä pohjoisessa. Ei ole montaa roskaa tullut vastaan tienvarsilla täällä.Kesänginkeitaalla pysähdyin tunniksi juttusille jonkun eläkeläispariskunnan kanssa. Olivat eväshetkeä viettämässä eräällä laavulla ja sanoivat että saa liittyä joukkoon. Siinä sitten puhuttiin, miten ihmiset pohjoisessa ovat erilaisia kuin etelässä ja miten vaelluspoluilla ollaan tuttavallisia ja vähintään tervehditään kaikkia. Juteltiin lähituntureista, retkieväistä, kaikenlaista. :) Toivottivat kaikkea hyvää elämässä eteenpäin. Hyvillä mielin lähdin jatkamaan matkaa miettien, miten täällä kaikki ollaan yhtä suurta perhettä, miten kynnys puhua vieraille ihmisille on niin paljon matalampi. Paluumatkalla istuin toviksi penkille katselemaan auringonsäteitä järven pinnalla. Ihmisen onni on pieniä asioita.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Meillä oli hyvä tuuri kelien suhteen niin sai kivoja kuvia. :)

   Poista
 2. Lappikuumetta taas nostatat näillä kuvillasi!

  Silloin lapsuudessa me usein patikoitiin yöt ja nukuttiin päivällä. Varsinkin hellekesinä oikein toimiva ratkaisu, kyllä se kuumuus aina edes vähän yöksi hellitti. Ja valoahan tuolla pohjoisessa riittää yötä-päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, toi oliskin jännittävää -yöllä patikointi! Lämpöerot tuntuu kyllä olevan aikamoisia korkeudesta riippuen. Tunturin juurella melkein 25 astetta ja Ylläksen huipulla sai pukea kiireesti hupparin päälle ja myönnän jopa haikailleeni sormikkaiden perään. :D

   Poista