lauantai 15. marraskuuta 2014

Halsteri ja ompelunurkkasuunnitelmat

Meneillään on töitä, partiota, joulumyyjäisiä, ompelukurssia, kirppismyyntiä ja mitähän vielä. Blogi ollut taas tauolla muutaman viikon. Jos nyt hiukan kuulumisia ennen unille menoa.

Huomenna mennään päiväretkelle 1-4-luokkalaisten partiolaisten kanssa. Väsäsin tänään ohjetta halsterin tekoon ja sahailin valmiiksi puita sekä tuohon että naulakkoa varten. Hih, hauska päästä kokeilemaan miten tuo toimii. Ja vielä parempaa on antaa lasten tehdä itse koko homma alusta loppuun asti. Partio on kyllä siitä kiva harrastus että uusia kokemuksia saa niin ekaluokkalainen kuin allekirjoittanut kolmekymppinen. Vuodenvaihteessa mun pitkä lippukunnanjohtajapesti päättyy ja innolla jo odotan, mitä sen jälkeinen aika tuo tullessaan. Uusia kursseja, ehkä joku pesti partiopiirissä, ken tietää! Retkellä huomenna saavat lapset itse keittää kanakeittoa retkikeittimellä ja tehdä sämpylät tuota halsteritouhua varten. Ilman pitäisi suosia, pari astetta plussalla eikä sateita.


Kirppareilla oon käynyt säännöllisesti ja edelleen on kyllä hyvin vaikea kieltäytyä ostamasta jos joku ihana kangas on tarjolla halvalla. Tämäkin iso, mustavalkoinen omppupöytäliina oli 2 euroa. Eli siis toisin sanoen "pakko saada" -ostos. Kangashylly on niin täynnä että on pitänyt levittäytyä jo vähän muualle niiden kanssa. Eilen tosin sain oivalluksen katsellessani yhtä vaatekaappia. On nimittäin puolet kaapista sellaista "henkaritilaa" ja koska siinä on tällä hetkellä vaan pari jotain muistojen laatikkoa ja ilmankostutin, niin nehän saa siirrettyä johonkin muualle ja tilalle laittaa korkeat kangaspinot. Kuinka kätevää! Myöskin suunnittelun alla on ompelunurkkauksen uudelleenjärjestely muutenkin, sillä veronpalautuksilla aion hankkia saumurin ja sillehän pitäis sitten tietty joku tila järjestyä. Taidan olla yhteyksissä vuokranantajaan ja kysellä, josko jonkun hyllyn tai pikkukaapin saisi siirtää pois..


Joulumyyjäiset lähestyy kovalla vauhdilla. Anoin kahta lomapäivää ihan vaan sitä varten että saan valmiiksi näitä kaikenlaisia projekteja. Myyjäisiä on nyt tiedossa kolmet ja luultavasti neljännen paikan vielä varaan yhdestä ostoskeskuksesta. Osa tapahtumista on kyllä niin hurjissa hinnoissa, ettei ole mitään mahdollisuuksia osallistua tämmösillä noin 5e tuotteilla. Jotenkin toisaalta kyllä houkuttais ens jouluna lähteä kisaamaan vaikkapa Turun suurtorin joulumarkkinoista.. :) No, kaikenlaisia suunnitelma sitä taas on.

1 kommentti: