tiistai 17. kesäkuuta 2014

Ompeluonnistus!

Huhhei. On meinaan tullut siivottua ja järjesteltyä pari päivää urakalla. Piti laittaa kämppä edustuskuntoon kun työkamu oli tulossa kylään ensimmäistä kertaa ja onhan se nyt kohteliasta, ettei ihan pahimpaan läävään ovea avaa. Askartelutarvikevarastoa karsin muovikassillisen verran, laitoin paikalliseen vaihtorinkiin tyrkylle ja hetkeä myöhemmin mulla olikin kilo uusia perunoita sekä wc-ankka. Hyödyllisiä vaihtareita jälleen. :)

Edelleen on paljon sellasta mitä en tartte, mut sen tarkemman tsekkauksen aika on joku toinen päivä. Peltipurkit(kin) on mun heikko kohta. Yksi sisältää nappeja, toinen kukkaronkehyksiä, kolmas joulukiiltokuvia ja semmosia, neljäs niitä ihania tuoksuvia pikkupapereita lapsuusvuosilta (!!!) ja viidettä en ees muista. Ehkä se on tyhjä. Toi aarrehylly olis jo itessään melkein yhden kirjotuksen aihe. :D


No sitten totean myös, että voi hyvän tähden sitä tahtia millä uusia kivoja kankaita löytyy. Onhan se mahdotonta vastustaa kirppareilla retropussilakanoita, jos hintalapussa lukee 3e! Kuten kuva kertoo, ei tahdo mun minimaalinen hylly enää riittää kaikille. Vaikka eipä sillä, tarttee vaan ahkeraan ommella ja laittaa myyntiin kaikenlaista.


Siitä tulikin mieleeni, että tänään syntyi hame. Eräskin Kukka blogissaan neuvoi, miten hame ommellaan helposti ja nopeasti. Ajattelin, että kovin pahasti ei voi mennä vikaan ja rohkenin yrittää. Valmiin tuotoksen jälkeen ymmärsin, että aikuisen mekkoon vyötärön takakappaleeseen saakin lisätä jonkun verran mittaa.. No, ensi kerralla sitten parempi tuuri. Kyllä se päälle menee, mutta aika hitaasti saa edetä pukemisessa takamuksen kohdalla ettei kuulu rits ja räts. Vaikkei ekan hameen kanssa ihan nappiin mennytkään, opin ainakin miten rypytyslangan kanssa toimitaan. :) Ja samoin tekemään kuminauharypytyksen taakse. Jes!

Kontista nappasin eilen mukaan palan raidallista, ohutta trikoota. Aamulla luin yhdestä blogista puolestaan resorin ompeluohjetta ja mietin että eiköhän tämmönen laiteta ihan samalla kaavalla ja tadaa -onnistui! Mulle sopii nää tällaset nopeet projektit. Meniköhän tässä 15-20min. Väriyhdistelmä ei ole ihan uskomattomin ikinä, mutta tekniikkaa tässä nyt opeteltiin eikä värioppia. ;) Ja siis mieltymyksiähän on monia, ei tää mun omaan käyttöön tuu kuitenkaan. Nyt kun mulla on varastot täynnä noita puuvilloja, alan varmaan seuraavaks tonkia kangaslaareja trikoiden varalta.


Älkää välittäkö pölysestä peilistä. Ei oo ompeluinnostukselta kerinny pyyhkiä. :D

10 kommenttia:

  1. Oi vitsi tyyppi on taitava! Oispa hienoa itekin joskus väkertää ihan oma hame. Pyöreistä pöytäliinoista olen suunnitellut, mutten uskalla koskaan alottaa kun pilaan kuitenkin hyvän liinan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, kyllä tässä vielä enemmän tuurilla ku taidoilla pelataan. :D Intoa on monessa kohtaa enemmän ku kärsivällisyyttä. Ja sitten se into lopahtaa kun jokin kohta menee pieleen. Mä en oo lainkaan kelta-oranssi ihminen ja tuon tein ihan vaan kokeilumielessä. Sitten ku onnistuki, niin piti hiukan sadatella että miksi tein noin hullun värivalinnan vyötärölle. :D
      Tuolla Karkelot -blogissa oli tosiaan hyvä ohje hameelle ja tää versio on ehkä vielä helpompi. :D Tosimummo -nimisessä blogissa on myös hyviä ompeluohjeita rautalangasta väännettynä. Semmosista tykkään. :)

      Poista
  2. Mä myös olen purkki-friikki ja niitä löytyy täysinä & tyhjinä ja just "ei muistikuvaa" - sisälöllisiä..
    Mahtava tuo sun kangas-kaappi - ihania kuoseja - ei niitäkään voi vastustaa - ja just magee kesähame<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä aina kirpparilla ihanaan purkkiin törmätessä koittaa itelleen perustella, miks sellanen tarttee hankkia. :D Vielä toistaseks on löytyny asioita mitä säilyttää purkeissa. Pitäis ehkä pitää välillä parin viikon kirppistauko, mut kyllä se tiukkaa tekis. Tuntuu että vajaassa viikossa alkaa jo suosikkipaikkojen suhteen miettiä, et mitähän KAIKKEA siellä taas on ku en oo hetkeen poikennu. Huh! :D

      Poista
  3. Tulipa iloinen hame:)
    samoissa puuhissa ollaa oltu.siivosin oman törkykammioni.huh.heitin pois paljon,mutta löysin myös kadonneita ja unohdettuja juttuja.ja kierrehän on jälleen täällä jos kirpulta 3e pussiksia löytyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vielä edessä toi kaappien ja laatikoiden tarkempi syynäys. Se kyllä houkuttelee, koska kuten sanoitkin, olo kevenee kummasti kun turhasta romusta pääsee eroon. Mulla on kaks Ikea-kassillista kirppistavaraa ja mietinpä kaverin innoittamana että ne saa luvan olla poissa kesäkuun loppuun mennessä. Jos ei mene tuolla face-kirpuilla niin sitten vaan lahjotan Konttiin ja heipat tavaralle. :)

      Poista
  4. Onpa soma mekko! Mitähän kaikkee sä oikein kerkeetkään kesän aikana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule niinpä! Kaks vapaapäivää nyt luvassa -saa nähdä, montaks hametta on sen jälkeen valmiina. :) Harmi ku on niin kylmiä kelejä ettei näiden kans viitti tuonne torillekka raahautua. Kesää odotellessa..

      Poista
  5. Kaunis hame tulikin...on sinulla mahtavat kangasvarastot..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mitä kangasvarastoille tapahtuukaan kesäloman aikana kun on aikaa kierrellä kirppareita.. :) No, onneks myös tää ompeluinnostus on herännyt, niin sitä mukaa tulee hyllyynkin vähän lisätilaa. :)

      Poista