perjantai 5. joulukuuta 2014

Yllättävä ompelupöytä sekä herkkuja

Enpä aavistanut että universumi järjestäis eteen odottamattoman ompelupöydän. Ehdin jo vähän sitä harmitella että ensinnäkin mistä löytyy kiva, ehkä retro, kapea pöytä jossa ei ole laatikostoja ja vierekkäin saa sekä ompelukoneen että saumurin. Kuljetusta ei itellä ollut mahdollista järjestää ja Kontinkin kuljetuspalvelu olis ollut 30e pöydän hinnan päälle.
No, kuinkas sattuikaan kun paikallisen Vaihtoringin seinällä näkyi ilmoitus pulpetista ja tuolista 25e:lla. Varasin pelkän pulpetin hiukan halvemmalla ja seuraavana iltapäivänä se sitten jo olikin täällä. Mahtavaa! Jaksan tuon itse kuskata toiseen kerrokseen, missä ompelupuuhat sijaitsevat. Ehkä päällinen vaatii jotain kukallista kontaktimuovia esimerkiksi... :)

Ompelukoneen kanssa ei eilen oikein mennyt nappiin. En tiiä miksi. Jotenkin se puolakotelo asettui aina välillä neulan tielle eikä neula mennyt alas asti. Lopultahan se sitten napsahti poikki koko neula eikä mulla ollut sopivan kokoista enää vaihtaa. Ajattelin töiden jälkeen käydä semmoiset hakemassa ja samalla katsoa sitä saumuria vaan liike oli pimeenä ja varmaan laittanu sitten aiemmin kiinni näin itsenäisyyspäivän alla. No, ens viikolla sitten.


Sitten testatkaas kuulkaa tämmöstä komiaa suklaata jos mielitte jouluherkkuja! Sulatetaan tummaa ja valkosta suklaata. Tumma levitetään leivinpaperille. Siihen päälle pisaroita valkosta joka sitten jollain hammastikulla tms levitellään koukeroiksi. Päälle pähkinöitä murustettuna ja kyllä on hyvää. Ehkä maitosuklaalla olis vielä parempaa mutta tietty noi värit näyttää paremmilta kun on tummaa ja valkosta. :)