torstai 19. kesäkuuta 2014

Hamonen ja kodin palasia

Ihan hurjan hyvä draivi ollut nyt ompelujen suhteen. Eilen syntyi puotiin 4 vaatetta, joista yksi oli tämä 36-kokoinen hame vanhasta pöytäliinasta. Siitä tulee vielä toinen samanmoinen, sillä kokonainen pöytäliina olikin ihan valtava yhdeksi hameeksi.


Sitten muistin kamerassani olevan hauskoja asetuksia, kuten "värikäs". Sillä sitten napsin muutaman kuvan kotikolostani. Purkkeja, purkkeja. Noi lasiset on ihania mutta ne kyllä vähän kaipais dymo-tekstiä kylkeensä..


Kasveilla menee hyvin. Isosta kiinanruususta juurrutettu varsi tekee uutta lehteä vauhdilla.


Ompelunurkassa hallittu kaaos. Kun kummempaa työtilaa ei ole, kankaiden leikkuut tapahtuu matolla. Isompia tiloja ootellessa..




Kirpparilta löytyi taannoin tämä pieni kori ja joku kertoi sen olevan ompelukori. Laitoin sinne nyt sitten pitsit, kuminauhat, kantit ja pitsiliinat.


Ystäväni.


Vielä muutama väripala.





Kello maksoi muuten Turussa Hassisen kirpparilla 3e!

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Ompeluonnistus!

Huhhei. On meinaan tullut siivottua ja järjesteltyä pari päivää urakalla. Piti laittaa kämppä edustuskuntoon kun työkamu oli tulossa kylään ensimmäistä kertaa ja onhan se nyt kohteliasta, ettei ihan pahimpaan läävään ovea avaa. Askartelutarvikevarastoa karsin muovikassillisen verran, laitoin paikalliseen vaihtorinkiin tyrkylle ja hetkeä myöhemmin mulla olikin kilo uusia perunoita sekä wc-ankka. Hyödyllisiä vaihtareita jälleen. :)

Edelleen on paljon sellasta mitä en tartte, mut sen tarkemman tsekkauksen aika on joku toinen päivä. Peltipurkit(kin) on mun heikko kohta. Yksi sisältää nappeja, toinen kukkaronkehyksiä, kolmas joulukiiltokuvia ja semmosia, neljäs niitä ihania tuoksuvia pikkupapereita lapsuusvuosilta (!!!) ja viidettä en ees muista. Ehkä se on tyhjä. Toi aarrehylly olis jo itessään melkein yhden kirjotuksen aihe. :D


No sitten totean myös, että voi hyvän tähden sitä tahtia millä uusia kivoja kankaita löytyy. Onhan se mahdotonta vastustaa kirppareilla retropussilakanoita, jos hintalapussa lukee 3e! Kuten kuva kertoo, ei tahdo mun minimaalinen hylly enää riittää kaikille. Vaikka eipä sillä, tarttee vaan ahkeraan ommella ja laittaa myyntiin kaikenlaista.


Siitä tulikin mieleeni, että tänään syntyi hame. Eräskin Kukka blogissaan neuvoi, miten hame ommellaan helposti ja nopeasti. Ajattelin, että kovin pahasti ei voi mennä vikaan ja rohkenin yrittää. Valmiin tuotoksen jälkeen ymmärsin, että aikuisen mekkoon vyötärön takakappaleeseen saakin lisätä jonkun verran mittaa.. No, ensi kerralla sitten parempi tuuri. Kyllä se päälle menee, mutta aika hitaasti saa edetä pukemisessa takamuksen kohdalla ettei kuulu rits ja räts. Vaikkei ekan hameen kanssa ihan nappiin mennytkään, opin ainakin miten rypytyslangan kanssa toimitaan. :) Ja samoin tekemään kuminauharypytyksen taakse. Jes!

Kontista nappasin eilen mukaan palan raidallista, ohutta trikoota. Aamulla luin yhdestä blogista puolestaan resorin ompeluohjetta ja mietin että eiköhän tämmönen laiteta ihan samalla kaavalla ja tadaa -onnistui! Mulle sopii nää tällaset nopeet projektit. Meniköhän tässä 15-20min. Väriyhdistelmä ei ole ihan uskomattomin ikinä, mutta tekniikkaa tässä nyt opeteltiin eikä värioppia. ;) Ja siis mieltymyksiähän on monia, ei tää mun omaan käyttöön tuu kuitenkaan. Nyt kun mulla on varastot täynnä noita puuvilloja, alan varmaan seuraavaks tonkia kangaslaareja trikoiden varalta.


Älkää välittäkö pölysestä peilistä. Ei oo ompeluinnostukselta kerinny pyyhkiä. :D

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Siirtymävaihe

Aika kääntää taas uusi lehti elämässä. Kahden vuoden sijaisuus päättyi ja tulevasta en vielä tiedä. Kesäloma on nyt alkanut ja moni asia kaipaa järjestelyä. Olohuoneeseen on kasattu kirppistavaraa, muuttokuormia työpaikalta, kesän käsityöprojekteja ja ties mitä muuta. Listalla on usempi kymmenen kohtaa, mihin tarttua loman aikana. Vaan eipä sillä, järjestely ajan kanssa on mukavaa. Siistissä kodissa energiakin on ihan toisenlainen. Maanantai-iltana mulle tulee yksi kaveri kylään, joten sitä ennen pitäisi tapahtua järjestelyrintamalla. Onneksi huominen on kokonaan vapaapäivä ja se maanantaikin iltaan asti. Kunnianhimoisissa suunnitelmissa oli myös jonkun leivonnaisen pyöräyttäminen vaan saapa nähdä. :D


Tämä hauska pussilakana löytyi kirpparilta 3e:lla ja siitä on tehty jo yksi synttärilahjamekko sekä yksi myyntiin. Tosin myytävää kappaletta ei ole vielä julkaistu kun pitäis ihan kokonaan päivittää tuo Puodin facebook-sivu.


Niin, lähdön tunnelmia töissä. Piti itkeä moneen otteeseen. Paljon hyviä hetkiä jäi muistoihin ja onneksi myös muutama ystävä, jonka kanssa olla tekemisissä jatkossakin. Yksi tulee tosiaan katsomaan matalaa majaani maanantaina, toisen luo menen juhannuksena ja kolmannen kanssa on viritelty heinäkuun alulle keikkakuvioita. :) Neljännen häitä juhlitaan kesällä myöskin.


Lomalaiset lomatunnelmissa.


Kattilassa kiehuu uudet perunat ja tuoksusta päätellen kohta vois olla valmista. :) Ilta-aurinko paistaa ja odotan innolla huomista puuhailupäivää. Tiedä vaikka tänäänkin vielä jotain hauskaa keksisi illan ratoksi.

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kesätervehdys

Niin kovin paljon puuhaa kasaantuu aina toukokuun lopulle. Nytkin on menty tukka putkella. Olotila on ollu suht samanlainen kuin 5-vuotiaan pojan piirtämä kuva musta. Vauhdilla eteenpäin, pääosin hyvällä fiiliksellä. Ja hiusten väristä ei tingitä! :) Tuo sininen uloke takana on käsilaukku, jos ette hoksanneet.


Ikinä ei kuitenkaan ole niin kiire, ettei ihan hiukan ehtisi kirpparilla pyörähtää. Tulinkin Konttiin hyvään aikaan kun sinne oli juuri tuotu kasa ompelulankoja. Hinta kun oli 4e/kg, ei näistä paljon pyydetty. Sarviksen tarjotin, langat ja vetoketjut yhteensä 4,20e.


Kotiin on kannettu kivoja pieniä muistamisia lapsukaisilta, jotka jäivät jo lomille.


Viime viikonloppu vierähti Tampereen Tallipihalla Puotipuuhissa. Oli ihan lystiä, vaikkei kenenkään myyjän mielestä ollut mikään ihan uskomaton rahanlähde tämä. Kesäkauden avajaiset oli siis kyseessä ja pilvinen sää varmaan vähän verotti väkeä, koska kahtena viime vuonna on kuulemma ollut enemmän.



Aurinko alkoi pilkistellä viimeisen tunnin aikana ja ai että, miten hyvältä maistuu mustakin kahvi noin piha-olosuhteissa. No, mulla oli kyllä pieni myyntikioski ja tykkäsin! Melkein kuin olis jo oman liikkeen omistaja! :)


Työpäiviä on jäljellä vielä 3 ennen kesäloman alkua. Sitä lystiä riittääkin sitten KAH-DEK-SAN viikkoa! Missäköhän vaiheessa alkaa kaivata takaisin työrutiineihin..? :)