sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Joulun jälkeistä!

Palasin eilen joululomilta vanhempien luota omaan kotiluolaani. Viisi päivää ja vähän päälle vierähti aika nopsaan ja huomenna onkin sitten jo aika palata töihin. Aika rentoa kyllä tulee varmasti olemaan.. Mut mikäpä siinä. Ainakin pehmeä lasku takaisin arkeen.

Jouluna ei lunta näkynyt, vesisadetta kylläkin. Käytiin aattoaamuna isän kanssa kaatamassa omasta metsästä kuusi. On se aikamoinen etu että on tuota omaa metsää -senku valkkaa sieltä sopivan. Yleensä ollaan haettu kuusi jo 23.päivä pesuhuoneeseen odottelemaan mutta nyt olin kotona sen verran myöhään että hoidettiin homma vasta aattona. Aamulla tuli katsottua joulupukin kuumalinjaa ja on se hilpeää katsottavaa. Yksikin 5-vuotias siellä kyseli pukilta, onko nähnyt shamaania ja onko se tehnyt pukille jekkuja. :D Kaikenlaisiin kysymyksiin pitää kyllä siinä hommassa varautua.

Mä hoidin kuusen koristelun ja kun omasta mielestäni sain valmiiksi homman äiti tiedusteli, eikö siinä ole hiukan vähän koristeita. Voin kertoa että pallovalikoima ym. oli niin monenkirjava että en rohjennu kaikkea sitä sekamelskaa heittää oksille. Laatikkoon jäi siis.

Sisko tuli miehensä ja tyttärensä kanssa päivällä ja viipyivät iltaan asti. Lounaaksi popsittiin riisipuuroa. Meitä oli 5 syöjää, mutta niin vaan jäi manteli kattilan pohjalle! Illalla syötiin sitten laatikoita ja semmosta. Mun omat suosikit on nykyään porkkanalaatikko ja rosolli. Sitten äiti on parina jouluna tehnyt herkullista punajuurilaatikkoa ja sehän maistui myös!

Paketteja oli iso kasa ja ne jaettiin ruuan jälkeen. Mun paketeista paljastui mm. kynttilöitä, askartelutarvikkeita, ompelulankoja ja kangassakset. Oikein mieluisia juttuja -kyllä pukki tiesi!

Kyllä oli ihanan kiireetön olo koko loman ajan! Sehän se on kai tarkoituskin. Joulupäivän ompelin nipsupusseja 9kpl ja kävin yhden ystäväisen luona glögillä lahjanvaihdon merkeissä. Tapanina käytiin äidin kanssa kirpparilla ja sitten poikkesin toisella ystävällä lahjavaihtareilla. Arkipäivälle mulla oli varattu kampaaja-aika ja kyllä onkin kiva taas uudella mallilla kulkea!

Eilen päivällä saavuin tosiaan tänne omaan kotiini, kirpparin kautta tietenkin. Niistä löydöistä sitten taas lisää myöhemmin -tämä olkoon enempi joulupostia. :) Uudesta kamerasta löysin asetuksista tämmösen seepia -vaihtoehdon. Kivoja tulee!



Oho, kyllä yksi kirpparikuva oli sittenkin tänne karannut! Petterin ja Lotan joulu. Elsa Beskowin kirja eurolla. Näkyi olevan kirjaston poistokirja mutta onpahan ainakin hyvänä pidetty!


Tänään käytiin kaverin kanssa hakemassa 9 geokätköä naapurikaupungissa ja kyllä oli lystiä! Nyt ehtisi vielä vähän tehdä järjestely- ja siivoushommia loman päätteeksi.

Hyviä päiviä, hyviä hetkiä. :)

tiistai 17. joulukuuta 2013

Viime aikojen puuhat

Näitä kahta en olekaan vielä esitellyt. Kirpparilta pari mekkoa. Ensimmäinen 2e, toinen tais olla peräti 4e. Äiti meinas että mammavainaa piti samanmoisia aikanaan. Ja että kuulemma toi eka on järkyttävä. Lähinnä naureskelen sen eriäville mielipiteille, koska musta noi molemmat on ihania! :)



Sitten ollaan ehditty viettää päivä joulukorttipajaillessa. Ihan mahtavaa kokoontua porukalla, jokaisella mukanaan omat askartelutarvikkeet ja ideat! Ehdottomasti uusimisen arvoinen kokemus!


No sitten mä kävin kurssilla kahtena iltana opettelemassa kehyskukkaroiden tekoa. Se oli mukavaa se ja tulee riittävän nopeesti valmista. Ensimmäisellä kolmen tunnin kerralla sain valmiiksi YHDEN, seuraavalla kerralla jo 4. Kehyksiä pitäis vaan saada lisää.. Kankaita kyllä olis jo valmiina paloiksi leikattuina. Maatuska-vahakangas löytyi muuten kirpparilta 50snt:llä! Siitä on kyllä revenny toisesta reunasta kaistale pois mutta mitä tuosta. Löysin samalla reissulla toisenkin vahakankaan mutta siitäpä en ole vielä ottanut kuvaa. Aika hauskasti kohtalo järjesti niitä eteen samana päivänä kaksin kappalein kun just mietin että semmonen pitäis hankkia kun ei ole kunnollista työpöytää ja aina on kaikki leviänä lattialla.


Huomenna aamupäivällä täällä poikkeaa nuohooja. Eli joulusiivous oli aloitettava nyt tai ei koskaan. Toki siis siivoilin VAIN siihen asti, mihin nuohooja kulkee, eli eteisen, keittiön ja olohuoneen noin suunnilleen. Tosi hyvä draivi olikin päällä! Kamera koko ajan vieressä, millä kuvailin kirppikselle tai lahjotettavaks joutavaa kamaa ja siirtelin niitä matkalaukkuun.

Vein tänään myös muovikassillisen lahjoitustavaraa Konttiin. Kylläpä tuli hyvä mieli! :) Ja kun tavaraa on lähtenyt pois ja muutenkin laitettu järjestykseen, energian määrä kasvoi huomattavasti! Ei tunnu että olis jo myöhäinen ilta ja pitäis mennä kohta unille. Tekis vaan mieli jatkaa siivousta ja järjestelyä vaikkei se ihan viisasta enää tähän aikaan olekaan.

Tigeristä ostetut pikkupurkitkin sain vihdoin käyttöön. Mietin pitkään, laitanko ne mausteille vaiko jollekin pienelle askartelusälälle ja tähän sitten päädyin. Ikean purkkeja meni tiskikoneeseen pari kappaletta ja joutavat kanssa sitten vaikka Konttiin.


No nämä löytyi kirpparilta pari viikkoa sitten. 3e/kpl. Kesäkeittiöön, hyvä olla valmiina. ;)


Kukkaronkehyksiä menin etsimään yhteen kässäkauppaan. Ei löytynyt kuin semmosia ommeltavia. Jätin ne kauppaan mutta sen sijaan otin tämmöstä nauhaa ja paria muuta. Nauhat teki ilmeisen suuren vaikutuksen muhun sillä olen nähnyt varmaan koko aamuyön unta niistä. :D


Että tämmöstä tänne kuuluu. Joulu lähenee ja huomenna pitäis hiukan tonttuasioita hoidella. :)

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Hiphei, myyjäisiin!

Kohta auto starttaa ja suuntaan Saloon, kauppakeskus Plazaan. Siellä on käsityöläisten joulukauppa, jonne menen Puodin juttujen kanssa. Alkaa olla jo semmonen määrä kaikkea, että on valinnan vaikeutta mitä sitä lopulta ottaa mukaan. Ja tiedättekö kuulkaa sen kun yhtenä hetkenä innostuu jostakin OIKEIN todella! Sitten muutamia kuukausia myöhemmin innostuu jostakin toisesta asiasta yhtä paljon.

Mulle on käynyt näin jo parikin kertaa. Aika tarkalleen vuosi sitten innostuin karkkipaperipussukoista ja kuinka ollakaan tori.fi:n kautta hommasin itselleni ison muovikassillisen papereita. No, sen jälkeen tein ehkä viisi pussia.

No sitten innostuin vetskaripusseista. Ja Kontin tuunausosasto on mitä parhain vetoketjujen hamstrauspaikka. Valehtelematta mulla on vetskareita ehkä vähän vajaa kakssataa..

Ja kun nyt intoilen näistä kolikkopusseista elikkä kehyskukkaroista niin saapa vain nähdä montako vetoketjua käytän lähitulevaisuudessa.

Viime kesän intoilukohde oli saunatyynyt. Sitä varten piti haalia säkkituolin verran styroksimurua. Sitä on nyt sitten kaksi jätesäkillistä enkä oo nyt muutamaan kuukauteen tehnyt tyynyn tyynyä.


Yläkuvan kankaat peräisin:
- Kangashamsterit, facebook
- Kontti, essu
- Kontti, tuunauslaari
- Kaverin mummun jäämistö
- Kädentaitomessut


Näiden kankaiden alkuperä:
- Eurokangas
- Kontti, tuunauslaari
- Turku, kirpputori Hassinen, verho
- Salon suurkirppis, pussilakana
- Kädentaitomessut

Kirpparille pitäis viedä tavaraa koska alkaa tila käydä ahtaaksi. Vaan eipä kannata enää ennen joulua viedä ja tammikuun ihan alkukin on hiljaista. Ehkä vois kysellä sitä 11p viikonloppua josko sillon on ihmiset on palannu arkimeininkeihin ja alennusmyyntienkin vuoksi kiertelevät kauppoja muutenkin.

Oon myös tehnyt suuren oivalluksen koskien kankaiden hamstraamista. Mullahan EI tarvi olla kaikkia ihania verhon tai pussilakanan verran vaan mä voin säästää osan ja myydä loput. Kuinka kätevää!

Nyt kirjottelen vielä koneella hinnaston tätä päivää varten. :)

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Makoisa joulusuklaa!

Oon tuossa tullut maininneeksi, että oon tehnyt joulusuklaita myyjäisiin. No näin ne sitten syntyvät.
Heti alkuun huomaan unohtaneeni kuvata sen suklaalevyn mitä tän pohjana käytin. Elikkäs ihan tuolta Lidlistä semmonen sinikuorinen maitosuklaalevy 100g. Fin Carre tai jotakin semmosta luki pakkauksessa. Tein viiden kappaleen setin kerralla.

Miedolla lämmöllä vesihauteessa ensin sulatetaan levyt.


Sitten valitaan Punnitse & Säästä -kaupasta jotain ihania herkkuja.


Mä päädyin kuivattuihin, sokeroituihin mansikoihin. Joukossa myös mariannekarkkeja. En ostanu sitä rouhetta vaan päätin veitsellä murskata ihan noita karkkeja -halvemmalla enemmän. :)


Mansikat ja mariannet sekoitellaan sulaneen suklaan joukkoon. Mukaan lorautetaan vielä tilkka punaviinimarjamehua. Taas sekoitellaan huolellisesti. Tässä kohtaa seoksesta voi tulla aika jämäkkää..


Kaikki pakkausmateriaalit saa ison työpöydän puuttuessa lattialle.


Valmiit maistiaiset näyttää tuolta.


Ja suklaat myyntikuntoon pakattuina tältä. :)


Oikein mukavaa puuhaa. Mutta huomion arvoista on se, että aaltopahvin minimimäärä K-raudassa on 10 neliömetriä. Että jos innostuu näistä kääreistä niin ehkä kannattaa miettiä jotain muuta hankintapakkaa jos mahdollista.. :D

tiistai 3. joulukuuta 2013

Suatta en liinoja oo hamstrannu! Ni!

Oon täällä aina välillä esitelly ihania pyöreän pöydän liinoja ja todennut että ei kai sillä ole väliä, onko ensin liina vai pöytä. No sitten kuulkaa tässä noin viikko sitten kohtalon johdatuksesta mun facebook -etusivulle pompsahti kuva paikallisen vaihtoringin ilmoituksesta:


Pyöreä pöytä ja 4 tuolia, yhteensä 50e. Ilmoitus oli jätetty 3 minuuttia aiemmin ja nämä oli taas näitä hetkiä että eipä siinä ollut aikaa jäädä miettimään vaan alustava varaus oli tehtävä. Sitten vasta aloin miettiä, että mihin mä ensinnäkin saan tuommoset mahtumaan ja toiseks millä mä ne kuskaan.

Lopulta ihanainen isäni ajeli 1,5h matkan päästä tänne peräkärryn kanssa että sain nuo kotiini. :) Pöytäliinankin sain kaupan päälle, koska oli muuten hävitysuhan alla! Huh, onneksi pelastui! Mun oviaukko on 74cm leveä ja kun otettiin kärryssä mitta pöytälevystä jalkoihin, se oli just eikä melkein 74cm! Eli ei tarvinnu ees ruuvailla jalkoja irti vaan niin sujuvasti solahti ovesta! :)

Nyt on sitten pöytiä ja tuoleja aivan riittämiin näissä neliöissä. Heti kun ehdin siivota, niin vinkkaan vuokranantajille että saavat noutaa omansa pois jos ja kun keksivät niille jonkin paikan. Pöydän maalaan kyllä joksikin, viimeistään kesällä. Mikä se väri sitten olis, en tiedä.. Vaaleanvihreä?

Jokatapauksessa, aivan ihana löytö!

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Vihreitä, punasia retrokukkia..

Ja niin oli lumppulassa yks päivä oikein ihana froteinen päiväpeitto. Vein sen kotinurkille kun en ollu muutamaan kuukauteen nähny vierassängyssä päiväpeittoa. No, se sai olla siinä kaks päivää ja tänään kun tein lähtöä, äiti sano että voin viedä ton mukanani. Oli kuulemma hirvittävä. Voitteko kuvitella, hirvittävä! :D Musta semmosta sanaa ei voi laisinkaan käyttää tämmöseen peittoon liittyen mutta makuja on monia. Nyt mä sitten mietin mitä mä tälle keksin. Ehkä ton saa viritettyä vaikka hakaneuloilla nojatuolin päälle. :)


No sitten tänään kävin pitkästä aikaa parilla kotiseudun kirpparilla missä oon varmaan viimeks kesällä poikennu. Muut löydöt seuraavaan postaukseen mutta tuosta nappasin yhtäkkiä kuvan. Kukkakattila, made in Poland. Pohjassa muutama rikkouma että ei tolla perunoita keittele mutta johonkin sisustukselliseen käyttöön oikein hyvä. Joo, se on punanen mut koska se makso vaan viis euroa niin siinä kohdassa ei värejä mietitä! Kattelen tota hetken ja jos se ei löydä täällä paikkaansa niin lumppulasta tai jostakin sen sitten löytää.


Ulkona puhaltaa myrskytuuli. Mä ajattelin keittää kupillisen teetä ja mennä ompelemaan pari avainnauhaa. :) Mukavaa joulukuuta!